Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Πόλεμος κατά του Έμπολα» του Ομπάμα ή Πόλεμος για το Πετρέλαιο;

«Πόλεμος κατά του Έμπολα» του Ομπάμα ή Πόλεμος για το Πετρέλαιο;

Η μοίρα του Μπαράκ Ομπάμα, παρότι Νομπελίστας της Ειρήνης, φαίνεται ότι είναι να καταγραφεί στας δέλτους της Ιστορίας ως ο πρόεδρος που διεξήγαγε τους περισσότερους επιθετικούς πολέμους που κήρυξε ποτέ μια πολεμοχαρής αμερικανική διακυβέρνηση.
Κατ’ αρχάς,, πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο έγγραφο του Νόμπελ Ειρήνης του, ο Ομπάμα ανακοίνωσε την «έφοδο» στο Αφγανιστάν, ρίχνοντας άλλους 30.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς σ’ αυτό το κατεστραμμένο μέρος του κόσμου. Μετά ήρθε ο πόλεμος του Ομπάμα κατά του Καντάφι, τον οποίο ακολούθησε ο πόλεμος με στόχο την ανατροπή του Άσσαντ στην Συρία. Λίγο αργότερα ξέσπασε ο «πόλεμος για την δημοκρατία στην Ουκρανία» ή, καλύτερα, η προσπάθεια του Ομπάμα να σύρει την Ρωσσία σε νέα πολεμική αναμέτρηση με το ΝΑΤΟ στηρίζοντας έναν εσμό Ουκρανών ολιγαρχών, εγκληματιών και ακροδεξιών νεοναζί στο Κίεβο. Τον Ιούλιο του 2014, η κυβέρνηση Ομπάμα ωθούσε τον πρόεδρο να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια και να βομβαρδίσει την Συρία ώστε να την γυρίσει στην Λίθινη Εποχή, υποτίθεται για να καταστρέψει τον ISIS, μια τρελλαμένη σουννιτική σέκτα που λέγεται ότι είναι καρπός στενής συνεργασίας CIA και ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών.
Τώρα οι σύμβουλοι του Ομπάμα, που αναμφίβολα κατευθύνονται από την αιμοδιψή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράϊς, έχουν εφεύρει έναν νέο πόλεμο. Τον Πόλεμο κατά του Έμπολα. Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Ομπάμα κήρυξε με σοβαρότητα τον πόλεμο. Ανακοίνωσε, προς έκπληξη κάθε λογικού πολίτη, ότι έδωσε εντολή σε 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες, τους αποκαλούμενους «boots on the ground» που το Πεντάγωνο αρνείται να χρησιμοποιήσει στην Συρία, να πολεμήσουν έναν... ιό!
Σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη εμφάνιση στο US Centers for Disease Control (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών - CDC), ο Ομπάμα διάβασε έναν λόγο που έκανε το ακροατήριο να ανατριχιασει. Αποκάλεσε το υποτιθέμενο ξέσπασμα του Έμπολα στην δυτική Αφρική, «παγκόσμια απειλή που απαιτεί μια πραγματικά παγκόσμια αντιμετώπιση. Είναι μια επιδημία που δεν απειλεί απλώς την τοπική ασφάλεια. Είναι εν δυνάμει απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, αν οι χώρες αυτές καταρρεύσουν, αν οι οικονομίες τους καταρρεύσουν, αν οι πληθυσμοί πανικοβληθούν», συνέχισε ο Ομπάμα, περιγράγοντας εικόνες που θα ζήλευε κάθε συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Ο Ομπάμα πρόσθεσε, «ότι έχει κολοσσιαίες επιπτώσεις σε όλους μας, ακόμα κι αν δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την ασθένεια».
Με αυτή την εισαγωγή τρόμου, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου ανακοίνωσε την αντίδρασή του. Με τον ρόλο του Αρχιστράτηγου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε ότι αποστέλλει 3.000 στρατιώτες στην Δυτική Αφρική στα πλαίσια «της μεγαλύτερης διεθνούς ανταπόκρισης στην ιστορία του CDC». Δεν ξεκαθάρισε αν η δουλειά τους θα είναι να πυροβολούν τον ιό όποτε σηκώνει το κεφάλι του, ή να πυροβολούν κάθε δύσμοιρο Αφρικανό που υποπτευονται ότι πάσχει από τον Έμπολα. Λίγο νοιάζει το ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έχει πουθενά αλλού 3.000 στρατιώτες που δεν έχουν την παραμικρή εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας.
Ας προσέξουμε,όμως, ορισμένες ιδιαιτερότητες αυτού του ξεσπάσματος του Έμπολα στην Αφρική.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπό την διεύθυνση της Δρ. Margaret Chan, σε μια συνέντευξη τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου, κτύπησε το καμπανάκι, προειδοποιώντας ότι οΈμπολα στην δυτική Αφρική κάλπαζε εκτός ελέγχου. «Στις τρεις περισσότερο πληττόμενες χώρες -την Γουινέα, την Λιβερία και την Σιέρρα Λεόνε-  οι νέοι ασθενείς πληθαίνουν πολύ πιο γρήγορα από την δυνατότητα περίθαλψής τους», δήλωσε η Chan. Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι οι μισοί από τους 301 υγειονομικούς υπαλλήλους που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα έχουν πεθάνει και οι ίδιοι, και ότι 2.400 άτομα από τις 4.784 περιπτώσεις στην Αφρική έχουν πεθάνει από τον Έμπολα. Στις 8 Αυγούστου, η Chan προσδιόρισε την κατάσταση του Έμπολα στην Αφρική ως «Έκτακτη Ανάγκη της Δημόσιας Υγείας σε Διεθνές Επίπεδο» (Public Health Emergency of International Concern).
Ένα μεγάλο πρόβλημα της Chan και των υποστηρικτών της, όμως, είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία της για τον Έμπολα είναι πάρα πολύ αμφίβολα. Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη, είναι η ίδια Margaret Chan του ΠΟΥ στην Γενεύη που βρέθηκε ένοχη το 2009 για το ότι προσπαθούσε να πανικοβάλλει τον κόσμο προκειμένου να κάνουν μη δοκιμασμένα εμβόλια για την «Γρίπη των Χοίρων», δηλώνοντάς την ως «Παγκόσμια Πανδημία».
Σε ένα πρόσφατο άρθρο της Washington Post παραδεχόντουσαν ότι το 69% όλων των περιπτώσεων Έμπολα στην Λιβερία που δήλωσε ο ΠΟΥ δεν έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά με εξετάσεις αίματος. Η Λιβερία είναι το επίκεντρο του συναγερμού για τον Έμπολα στην δυτική Αφρική. Πάνω από τους μισούς από τους υποτιθέμενους θανάτους από Έμπολα (1.224) και σχεδόν το μισό όλων των περιστατικών (2.046) συνέβησαν στην Λιβερία, κατά το ΠΟΥ. Και το διαγνωστικό τεστ του αμερικανικού FDA που χρησιμοποιήθηκε για την εργαστηριακή επιβεβαίωση του Έμπολα είναι τόσο ελαττωματικό που το FDA απαγόρευσε οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του υπόλοιπου 31% των περιστατικών Έμπολα που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά με εξετάσεις αίματος μπορεί να είναι ψευδή περιστατικά.
Με λίγα λόγια, κανείς δεν ξέρει από τι πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες 1.224 Λιβεριανοί. Αλλά ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι έπασχαν από Έμπολα.
Σημειώστε ότι οι χώρες που επηρεάστηκαν από τον συναγερμό για τον Έμπολα είναι από τις πιο φτωχές και κατεστραμμένες από τους πολέμους περιοχές του κόσμου. Οι πόλεμοι για τα «ματωμένα διαμάντια» και οι αποικιακοί πόλεμοι γενοκτονίας ορισμένων φυλών έχουν αφήσει πίσω τους έναν ρημαγμένο και υποσιτισμένο πληθυσμό.
Το επίσημο έγγραφο του ΠΟΥ για τον Έμπολα, τον οποίο ονόμασαν τώρα EVD (Ασθένεια από τον Ιό Έμπολα), ισχυρίζεται ότι, «Το πρώτο ξέσπασμα EVD συνέβη σε απομακρυσμένα χωριά της Κεντρικής Αφρικής, κοντά στα τροπικά δάση, αλλά το πιο πρόσφατο ξέσπασμα στην Δυτική Αφρική περιέλαβε μεγάλες αστικές αλλά και αγροτικές περιοχές...».
Το επίσημο Έγγραφο Στοιχείων για τον Έμπολα του ΠΟΥ, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, δηλώνει ότι, «Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε την EVD από άλλες λοιμώδεις ασθένειες όπως η μαλάρια, ο τυφοειδής πυρετός και η μηνιγγίτιδα».
Δηλαδή, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε την EVD από τις άλλες λοιμώδεις ασθένειες; Και ο ΠΟΥ αποδέχεται ότι το 69% των δηλωμένων περιστατικών δεν ελέγχθηκε ποτέ καταλλήλως;  Με λίγα λόγια, η βάση στην οποία στηρίζεται ο νέος Πόλεμος κατά του Έμπολα του Ομπάμα είναι εντελώς αόριστη και ατεκμηρίωτη.
Μια εντυπωσιακή πλευρά αυτής της νέας ανησυχίας του Αμερικανού προέδρου για την κατάσταση στην Λιβερία και τα άλλα δυτικοαφρικανικά κράτη είναι ότι η υποτιθέμενη έξαρση της ασθένειας του Έμπολα έχει δηλωθεί σε περιοχές όπου υπάρχουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου. Οι «ζώνες Έμπολα» στα παράλια της Λιβερίας και της ανατολικής Αφρικής συμπίπτουν βολικά με την παρουσία τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το θέμα του πετρελαίου στην δυτική Αφρική, ιδιαίτερα στα νερά του Κόλπου της Γουινέας, γίνεται όλο και πιο στρατηγικό τόσο για την Κίνα, που γυρίζει τον κόσμο αναζητώντας ασφαλείς πηγές εισαγωγής πετρελαίου, όσο και για τις ΗΠΑ, των οποίων η γεωπολιτική συνοψίζεται σε ένα ευφυολόγημα του τότε υπουργού Εξωτερικών Χένρυ Κίσσινγκερ, την δεκαετία του ’70: «Αν ελέγχετε το πετρέλαιο, ελέγχετε ολόκληρα έθνη».
Η πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα και του Πενταγώνου συνεχίζουν αυτήν του Τζωρτζ Μπους, ο οποίος το 2008 δημιούργησε την αμερικανική Αφρικανική Διοίκηση ή AFRICOM για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη με γοργούς ρυθμούς κινεζική οικονομική παρουσία στις εν δυνάμει πλούσιες σε πετρέλαιο αφρικανικές χώρες. Η δυτική Αφρική είναι ένας αναδυόμενος πετρελαϊκός θησαυρός, που δεν έχει αντληθεί μέχρι σήμερα. Μια μελέτη του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας προέβλεψε ότι η παραγωγή αφρικανικού πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 91% μεταξύ 2002 και 2025, με μεγάλο ποσοστό από την περιοχή που σήμερα θεωρείται ότι μαστίζεται από τον Έμπολα.
Οι κινεζικές εταιρείες πετρελαίου βρίσκονται σε ολόκληρη την Αφρική και είναι ιδιαίτερα δραστήριες στην δυτική Αφρική, κυρίως στην Αγκόλα, το Σουδάν και την Γουινέα, με την τελευταία να είναι το επίκεντρο της ανάπτυξης του στρατεύματος του Ομπάμα για τον νέο Πόλεμο κατά του Έμπολα.
Αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχούσε ειλικρινά για την έκτακτη ανάγκη της δημόσιας υγείας, θα μπορούσε να πάρει παράδειγμα από το κράτος-παρία της Καραϊβικής, την Κούβα. Το Ρώϋτερς μεταδίδει ότι η κουβανική κυβέρνηση ενός μικρού και οικονομικά στριμωγμένου νησιού-κράτους 11 εκατομμυρίων κατοίκων, με εθνικό προϋπολογισμό 50 δισεκατομ. δολλαρίων, Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν 121 δισεκατομ. δολλαρίων και κατά κεφαλήν ειδόσημα λίγο πάνω από τα 10.000 δολλάρια, έστειλε 165μελή ιατρική αποστολή στην Αφρική σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση του Έμπολα. Η Ουάσιγκτων στέλνει στράτευμα 3.000 ατόμων. Κάτι «βρωμάει» σε αυτή την υπόθεση...

[Πηγή: του F. William Engdahl*, Global Research, 03/10/2014, http://www.globalresearch.ca/obamas-war-on-ebola-or-war-for-oil-sending-3000-troops-to-african-ebola-areas-that-happen-to-export-oil-to-china/5406142]
F. William Engdahl είναι σύμβουλος στρατηγικού κινδύνου και συγγραφέας βιβλίων σε θέματα πετρελαίου και γεωπολιτικής.
[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.90, Νοέμβριος 2014]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου