Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

Ας μετατρέψουμε το 2015 σε Ετος απόφασης
Το περιεχόμενό της Πρωτοχρονιάτικης Διακήρυξης του Σωματείου της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ μεταφέρει τον σοβαρό προβληματισμό των μελών του, μέσα απο στενή παρακολούθηση των εξελίξεων, φανερών και παρασκηνιακών: 
«Ανησυχούμε σοβαρά απο τη λανθασμένη πορεία στην οποία επιμένουν οι Ηγέτες μας. Ανησυχούμε διότι ενώ  συνθηματολογούν «αγωνιστικά» διαβεβαιώνουν με κάθε πολιτική τους  πράξη  τόσο τον κατακτητή όσο και τους ξένους συνοδοιπόρους του κατακτητή,  ότι εμμένουν στη νομιμοποίηση της γεωγραφικής διαίρεσης (διχοτόμησης) της Κύπρου και του γεωγραφικού διαχωρισμού του Κυπριακού Λαού σε δύο φυλετικά και θρησκευτικά διακριτέες, πολιτικά ισότιμες Κοινότητες  καταργώντας τη δημοκρατική αρχή πλειοψηφίας και μειοψηφίας και του Ενιαίου Κράτους. Δίδουν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι το Κυπριακό είναι ήδη λυμένο απο το 1974, με την εισβολή και τα δεδομένα που δημιούργησε και  την αποσχιστική ανακύρηξη των κατεχομένων σε ξεχωριστο Τουρκικό Κράτος το 1983  και παζαρεύουν τρόπους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ αυτής της κατάστασης μέσω διαμοιρασμού εξουσιών, οικονομίας και φυσικού πλούτου υπο το μανδύα ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
Παράλληλα, Κυβέρνηση και Κομματικοί Ηγέτες, επιτρέπουν και ενισχύουν  ανάμεσά μας να οργιάζει μια επικίνδυνα ξενοκινούμενη Πέμπτη Φάλαγγα η οποία ανέλαβε εργολαβικά να επιτύχει αλλοίωση της Λαϊκής βούλησης υπέρ αυτής της λύσης.
Φίλοι και Φίλες μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ευθύνη βαρύνει το Λαό να εξουδετερώσει αυτή την υπονόμευση. Θα πρέπει με συνέπεια να διαφωνούμε και να το βροντοφωνάζουμε  ότι διαφωνούμε με κάθε ενέργεια υπονόμευσης της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την Κυπριακή Δημοκρατία, να την ενισχύσουμε και να την αξιοποιήσουμε ως δόρυ μας ενάντια στην κατοχή  για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου μας.
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν νομιμοποιηθεί η Τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας. Αντίθετα η κατοχή όσο καιρό και να συνεχίζεται, εφόσον την πολεμούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, κάτω απο το λάβαρο της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποτελεί διαχειρίσιμη απειλή και μας επιτρέπει με τον αγώνα μας να προσβλέπουμε στον τερματισμό της..
Γίνετε ο καθένας πρεσβευτής αυτής της επιλογής για να επιτύχουμε και την επιθυμητή  Κομματική και Κυβερνητική αλλαγή».
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015  

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
Συμπατριώτες ,Συμπατριώτισσες,
Πάει ο παλιός ο χρόνος. Ερχεται ο Νέος με τα δώρα, με τραγούδια με χαρά. Πάει ο παλιός ο Χρόνος θυμίζοντας μας την ενανθρώπιση του Χριστού μέσα απο τη γιορτή των Χριστουγέννων και ανανεώνοντας μας την ελπίδα που φέρνει το μήνυμα της ενανθρώπισης του Χριστού. Το μήνυμα της Χριστιανοσύνης είναι ξεκάθαρο και νικηφόρο. Δύσκολος ο δρόμος της ζωής προς την ΑΝΑΣΤΑΣΗ, αλλά τελικά νικηφόρος, φτάνει εμείς να επιλέξουμε να τον περπατήσουμε. Φτάνει με πίστη και αποφασιστηκότητα να τον ακολουθήσουμε.
Γιαυτό, συμπατριώτες / συμπατριώτισσες,
  • Αποτάξετε την ηττοπάθεια και την απελπισία που καλλιεργούν οι σημερινοί Φαρισσαίοι και υποκριτές, υπηρέτες του Τούρκου κατακτητή και των σατανικών ξένων συμφερόντων.
  • Κωφεύσετε στις σειρήνες της υποταγής στον αντίχρηστο Τούρκο κατακτητή. Το μέλλον που η υποταγή στον κατακτητή, μας επιφυλάσσει, εκτός του ότι το βιώσαμε απο το 1974 και μετά, εκτυλίσσεται πολύ πιο καθαρά με ότι συμβαίνει στη γειτονιά μας, στο ΙΡΑΚ και στη ΣΥΡΙΑ, σήμερα.  
  • Μην γίνεσθε βαποράκια του πολιτικού ναρκωτικού ότι, 40 χρόνια μετά το 1974 όλα έχουν χαθεί και ότι δεν υπάρχουν επιλογές, ότι τίποτε δεν γίνεται.
  • Μην παρασύρεσθε απο το σατανικό σύνθημα ότι υπάρχει μέλλον με τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και τη νομιμοποίηση της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας. Προς θεού να μην αφήσουμε μια τέτοια κληρονομιά στα παιδιά μας. Θα είναι συνταγή είτε του αφανισμού, είτε του εξισλαμισμού τους. Τα παιδιά μας δεν σηκώνουν και δεν θα αντέξουν ένα νέο προπατορικό, δικό μας, αμάρτημα τύπου Αδάμ και Εύας, οι οποίοι υπέκυψαν στον πειρασμό του διαβόλου.
Ο σημερινός διάβολος που μας «σουξουλά» να νομιμοποιήσουμε την κατοχή της πατρίδας μας έχει πολλές μορφές. 
Ø  Είναι ο Τούρκος κατακτητής ο οποίος τρώει τα σωθηκά μας με την κατοχή και τα παράνομα έργα του πάνω στη γή μας.
Ø  Είναι οι Βρετανοί αποικιοκράτες (Κυβερνήσεις, οχι ο Λαός) οι οποίοι ήταν και εξακολουθούν να είναι οι πρωτεργάτες, συνομώτες ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας μας
Ø  Είναι οι υποκριτές , κοσμοκράτορες (Όπως τους Ρωμαίους τότε)  Αμερικανοί (Οι Κυβερνήσεις τους, όχι ο Λαός) οι οποίοι υποκριτικά και δόλια μας αποπροσανατολίζουν και υπονομεύουν την αντίστασή μας.
Ø  Είναι ο ΟΗΕ και οι Ευρωπαίοι, (Ηγέτες ,όχι οι Λαοί) μαριονέττες εντολοδόχοι των  Βρεττανών και Αμερικανών οι οποίοι αποτελούν τον επικίνδυνο μεσάζοντα.
Ø  Είμαστε τέλος και εμείς οι ίδιοι. Όσοι δηλαδή απο εμάς, είτε είμαστε απλοί άνθρωποι, πρόσφυγες και μή, επιχειρηματίες, εμπόροι, Ακαδημαϊκοι, λόγιοι, επιστήμονες, κ.λ.π., είτε όσοι απο τους Ηγέτες μας, σε όλα τα επίπεδα, επιτρέπουμε σε όλους τους προηγούμενους ξένους, να κερδίζουν έδαφος σε βάρος μας, λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα και Δούρειος Ιππος.
  • Ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χέρι προς το «αμαρτωλό» μήλο συναγωνιζόμενοι ποιός θα το κόψει πρώτος.
  • Ας διδαχθούμε απο την ιστορία η οποία χωρίς εξαιρέσεις επαναλαμβάνεται και διδάσκει:
-  ΟΙ Λαοί, μικροί ή μεγάλοι, σκλαβώνονταν, μόνο αφού κάποιοι άνοιγαν απο μέσα την πόρτα σε κατακτητές.
-  Οι Λαοί σκλαβωνονται πάντοτε απο κάποιον πολύ πιο ισχυρό Λαό. Πάντοτε όμως οι σκλαβωμένοι  νικούσαν και αποκτούσαν την ελευθερία τους. Θα έλθει και η σειρά μας, φτάνει να μην ενδώσουμε και να αντέξουμε τη διαδρομή.
-  Λαοί οι οποίοι ενέδωσαν σε κατακτητή και δεν διεκδίκησαν την ελευθερία τους με την ψευδαίσθηση για ένα καλό αύριο, αφομοιώθησαν και αφανίσθησαν.
  • Ας μετατρέψουμε λοιπόν το 2015 σε έτος αντίστροφης μέτρησης, με επανατοποθέτηση και αναθεώρηση πολιτικής, στόχου  και στρατηγικής  διεκδίκησής του στόχου.
-  Ας το μετατρέψουμε σε Έτος αναθεώρησης της απόφασης για συμβιβασμό με την Τουρκική κατοχή, με παράλληλη καταγγελία όλων των υποχωρήσεων που εκάμαμε προς την κατοχή με ένα σωρό  αποκλίσεις μάλιστα απο το Διεθνές Δίκαιο και τις  αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Ουσιαστικά να αποφασίσουμε τερματισμό της πορείας προς λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
-  Ας μετατρέψουμε το 2015 σε Ετος απόφασης για απελευθέρωση του τόπου και αποκατάστασης όλων των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  μας που παραβιάσθηκαν απο την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Το αίτημα για απελευθέρωση είναι οτι πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό το οποίο κανένας δεν μπορεί να μας αρνείται.

Συμπατριώτες / Συμπατριώτισσες,
Μπορούμε, ενωμένοι σε μια γροθιά, ισότιμοι πολίτες και κυρίαρχα ισότιμο Κράτος στη Διεθνή Κοινότητα,  να φέρουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Φτάνει να το αποφασίσουμε και να το επιδιώξουμε, με πίστη στο Θεό, το Δίκαιο  και εμπιστοσύνη στίς δυνάμεις, δυνατότητες και προοπτικές μας. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
28/12/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου