Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΟΥ '21...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΟΥ '21...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!


Η ενότητα θα φέρει τη νίκη!

 

Σήμερα, 200 χρόνια από την μεγάλη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, καθώς η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον εφιάλτη μιας νέας δουλείας, το μήνυμα του ‘21 μάς δίνει ξανά την διάσταση του ξεσηκωμού και της δίψας για ελευθερία. 

Το ηρωικό ανάστημα που σήκωσε ο λαός μας εκείνη την εποχή εναντίον του ξένου δυνάστη και τα κοσμοϊστορικά κατορθώματα τα οποία πέτυχε, έδωσαν το έναυσμα για τον ξεσηκωμό και άλλων λαών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. 

Ο αγώνας του 1821 ενάντια στην τυραννία μας έμαθε ότι την θέληση του λαού για ελευθερία και εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να την ανακόψει ούτε η υπεροπλία του εχθρού, ούτε οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων αλλά ούτε και οι κραυγές των προσκυνημένων που συνιστούν  δήθεν σύνεση και "ρεαλισμό" ενώ στην πραγματικότητα επιζητούν σκύψιμο του κεφαλιού  και  υποταγή στα κελεύσματα των κατακτητών. 

Η φετινή επέτειος για την 25η Μαρτίου αποκτά μοναδική σημασία σήμερα, μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, την εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και τις καταστροφικές εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, που έχουν δρομολογηθεί. Τότε ήταν η διπλή υποδούλωση (εθνική και κοινωνική) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στους ντόπιους συνεργάτες της (κοτζαμπάσηδες κ.ά.), η πυγμή της Ιεράς Συμμαχίας που κατέπνιγε κάθε κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Σήμερα είναι το Eurogroup, οι νεοαποικιοκρατικές συμβάσεις, το διαρκές μνημόνιο, η υπαγωγή της χώρας στο αγγλικό δίκαιο, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, ο εθνομηδενισμός, η ηθική ταπείνωση του λαού μας, οι μαφιοζο-οικογένειες και οι νεοδωσίλογοι που μας σκλαβώνουν στους παγκόσμιους τοκογλύφους, αρπάζουν τον δημόσιο πλούτο μας, το εισόδημα και την αξιοπρέπεια κάθε οικογένειας, μας κλέβουν τις περιουσίες και τις ζωές μας, υπονομεύουν τις μελλοντικές γενιές.


Το πνεύμα του 1821 είναι επίκαιρο και σήμερα γιατί αντιστρατεύεται τη σημερινή κυρίαρχη ιδεολογία της ξενοδουλίας, της υποταγής και του ραγιαδισμού, της διάλυσης της κοινωνίας και της ιδιώτευσης, της άδειας ζωής χωρίς ιστορικές ρίζες, θρησκευτικές παραδόσεις και ανθρωπιστικές αξίες... είναι επίκαιρο γιατί οδηγεί από την υπέρβαση του «Εγώ» στο «Εμείς», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Είναι αυτή η υπέρβαση που έκανε πολλές φορές ο ελληνικός λαός στη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία του και που κρύβεται πίσω από τους τιμημένους και νικηφόρους αγώνες του. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τους ιμπεριαλιστικούς πολιτικούς στόχους και τις ολιγαρχικές δυνάμεις σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Όσοι προσπαθούν να μας γυρίσουν σε συνθήκες προ του 1821, όπου το «χάλκαιον χέρι βαρύ του φόβου» και «ο ζυγός δουλείας» σκίαζε τον λαό μας, ας ξέρουν ότι απέναντι στη νέα κατοχή θα γεννηθεί ένας νέος κοινωνικός και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας. 

Δεν μας τρομάζουν τα μέτρα τους, ούτε η προπαγάνδα τους, ούτε τα βόλια τους, γιατί ετούτος ο λαός «αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι», πάντοτε θα μένει αδούλωτος αγωνιστής.

Με δύναμή μας την ενότητα θα κάνουμε την αφοβία σημαία και θα παλέψουμε  για την υπεράσπιση της συνέχειας της ιστορίας μας και της παράδοσής μας, την απεξάρτηση από το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα της τοκογλυφικής νεο-αποικιοκρατίας, την χάραξη μιας νέας ανεξάρτητης εθνικής στρατηγικής στο επικίνδυνο, πολυπολικό και νεο-ψυχροπολεμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου