Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Όχι στους εκβιασμούς του Νεο-Σουλτάνου!

Όχι στους εκβιασμούς του Νεο-Σουλτάνου!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, 13/12/2016, ώρα 12.00 μεσημέρι
Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (Ακαδημίας 60)

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Η Πρωτοβουλία Πολιτών, που συγκροτήθηκε με βάση το επισυναπτόμενο κείμενο υπογραφών και στόχο να αποτρέψει την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας, καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 13/12, ώρα 12.00, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.
Θα μιλήσουν: Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Κασιμάτης, Δημήτρης Μπελαντής, και άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας.
Ήδη το παρακάτω κείμενο υπογράφεται μαζικά ενώ θ’ αναληφθούν και άλλες δράσεις για την αποτροπή της έκδοσης.
Κείμενο Υπογραφών
Η παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται ότι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο, στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, «όχι στην έκδοση» 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή ενώ και η απόφαση για άλλους 3 Τούρκους αξιωματικούς ήταν υπέρ της έκδοσης.
Όσοι και όσες δεν θεωρούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα - εν προκειμένω το δικαίωμα στη ζωή - δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια, ζητούμε από τη δικαιοσύνη να συνδράμει τη δημοκρατία και από το ελληνικό κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας απελάσεις των 8 αξιωματικών. 

Υπογράφετε εδώ.
 
Τηλ. Επικοινωνίας: Πορτάλιου Ελένη 201 7512560 - Φωτιάδου Σία 6974 126 942

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου