Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η Παγκοσμιοποίηση του Παραλογισμού και της Τρέλλας

Η Παγκοσμιοποίηση του Παραλογισμού και της Τρέλλας
Με αφορμή την Επίθεση στην Σεξουαλική κανονικότητα των Ελληνοπαίδων από το Υπουργείο Παιδείας
Η Παγκοσμιοποίηση, με την θεωρία της Πολιτικής Ορθότητας και με εργαλεία τις ΜΚΟ, τις μειοψηφίες ομοφυλοφύλων και τρανσέξουαλς, τους αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυους και λαθραίως εισαχθέντες μετανάστες (όχι τους πρόσφυγες), υγροποιεί τις έννοιες, ρευστοποιεί τις αξίες και εκποιεί τα ιδανικά.
Της Αθηνάς Κατσαφάδου*
Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τις διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλα τα γυμνάσια της χώρας, με βαθμό μάλιστα “Εξαιρετικά Επείγον”, καλεί τους μαθητές και τους γονείς τους σε ειδικά σεμινάρια στο πλαίσιο των διδακτικών ωρών μιας σχολικής εβδομάδας υπό τον τίτλο “Σώμα και Ταυτότητα” να ενημερωθούν σχετικά με το φύλο τους! Τι άραγε ενημέρωση θα λάβουν; Μερικά από τα θέματα που περιλαμβάνει ο θεματικός άξονας των “Έμφυλων Ταυτοτήτων” είναι: “Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο”, “Αποδομώντας τα Έμφυλα Στερεότυπα” (εννοώντας ως έμφυλα στερεότυπα το να είναι κάποιος άνδρας ή γυναίκα!), “Φύλο, Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα”, “Ομοφοβία και Τρανσοφοβία στην Κοινωνία και το Σχολείο”.
Ουσιαστικά καλούνται τα παιδιά να διαλέξουν αυτά το φύλο τους (gender), ανεξαρτήτως εάν έχουν γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι. Δηλαδή να μάθουν τα παιδιά στην προεφηβική ηλικία ότι δεν υπάρχουν κανονικότητες και αποκλίσεις στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, ότι το φύλο είναι κοινωνικό, ότι η ερωτική έλξη προς το ίδιο φύλο και οι ομόλογες σεξουαλικές πρακτικές είναι τόσο κανονικές, όσο και οι παραδοσιακές μεταξύ των δύο φύλων. Ότι το βιολογικό φύλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα και μπορεί να μανιπουλάρεται από τον φορέα του κοινωνικού φύλου δηλαδή το πρόσωπο που επιθυμεί την αλλαγή του ώστε να είναι συμβατό με το κοινωνικό φύλο όπως το αισθάνεται ο καθένας.
Εν ολίγοις, το φύλο όπως μας το έδωσε ο Θεός ή η φύση για τους μη πιστεύοντες αποτελεί μία μη δεσμευτική προϋπόθεση ζωής. Μπορούμε να την αλλάξουμε όποτε το θελήσουμε. Και όλα αυτά σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Αποτελεί ή δεν αποτελεί ενημέρωση-προτροπή του υπουργείου παιδείας στα Ελληνόπουλα προς άλλες κατευθύνσεις όλως αντίθετες από το ήθος, την ηθική και την ορθόδοξη πίστη της μέγιστης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού; Ανθρώπινο δικαίωμα σού λένε οι “δικαιωματιστές αριστεροί”. Όσοι αντιδρούν είναι ρατσιστές, ακροδεξιοί, φασίστες. Οι δε γονείς μάς επιβάλλει η εγκύκλιος να έρχονται αρωγοί στις επιλογές αυτές των παιδιών τους, αφού με την σχετική κατήχηση θα μάθουν (θέλουν δεν θέλουν) να “αποδομούν” μέσα τους τα “έμφυλα στερεότυπα” (το άνδρας και το γυναίκα) και να μη προσπαθούν να τα αποτρέψουν γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί “ομοφοβία και τρανσοφοβία”.
Πάραυτα, η χρωματιστή νεολαία (Colour Youth) με τα αρχικά τού αγγλικού αλφαβήτου LGBTQ Νέων Αθήνας χαιρετίζει την έκδοση της εγκυκλίου για τις έμφυλες ταυτότητες και συγχαίρει το υπουργείο Παιδείας. Από κοντά, συγχαίρει τον κ. Γαβρόγλου και το Κιδησο του Γιώργου Παπανδρέου (ναι, αυτόν που περιμάζεψε το εναπομείναν Πασόκ): “Ο “φοβικός” λόγος απέναντι σε αυτόν που δεν είναι λευκός, χριστιανός, ετερόφυλος και άρρεν, δεν έχει καμμία δικαιολογία: είναι μισαλλόδοξος, ρατσιστικός και φαλλοκρατικός”. Είπεν και ελάλησεν το ανασυρθέν από τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας κομματίδιο τού επανακάμψαντος Παπανδρέου.
Η χρωματιστή Νεολαία (μήπως είναι και παρδαλή;) επίσης καλεί τον υπουργό “να μη υποκύψει στις φωνές τού συντηρητισμού, συναισθανόμενος τις ευθύνες του για μία “συμπεριληπτική” εκπαίδευση, και να μην αποσύρει την εγκύκλιο Φ20.1/220482/Δ2. Του δίνει επίσης εντολές να εισαγάγει σχολικό μάθημα για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα των φύλων ...., να εκδώσει άμεσα εξειδικευμένη εγκύκλιο για την διαχείριση ... και ότι σκοπεύει εντός τού πρώτου εξαμήνου του 2017 να διεξάγει έρευνα για το σχολικό κλίμα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση... κλπ. (Για να μη τρελλαθούμε. Ως τι θα διεξάγει έρευνα η χρωματιστή; Aπό πού αρύεται το δικαίωμα να ελέγξει και να αποφανθεί για ο,τιδήποτε; Πού στηρίζει αυτήν την αναιδή, αντιδημοκρατική, παράνομη, αντισυνταγματική και προσβλητική για τους θεσμούς της χώρας μας απαίτηση; Aπό πού και ώς πού η όποια χρωματιστή, παρδαλή ή θεοπάρδαλη ανθυπομειοψηφία χαράσσει εθνική πολιτική στην παιδεία μας, και από πότε γίνεται τιμητής και κήνσορας στην κανονικότητα της ζωής των Ελλήνων στον τρόπο που εκείνοι βλέπουν και θέλουν να βλέπουν και να βιώνουν τις σχέσεις τους και την ζωή τους εδώ και χιλιάδες χρόνια;).
Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η χρωματιστή νεολαία, που δίνει μάλιστα και εντολές στον υπουργό; Και από πότε η μειοψηφία της μειοψηφίας καθορίζει την συμπεριφορά της πλειοψηφίας; Αυτό έγινε επί χούντας. Ένας μικρός αριθμός επίορκων στρατιωτικών κινήθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού και κατέλαβε την εξουσία. Κατελύθη η δημοκρατία. Επεβλήθη η δικτατορία. Βασικός κανόνας της δημοκρατίας ήταν και παραμένει η αρχή της πλειοψηφίας. Γιατί την καταπατά συνεχώς η κυβέρνηση; Όπως τότε, στο δημοψήφισμα. Πώς ενθαρρύνει και πλειοδοτεί τις ετερόφωτες και ξενοκίνητες πνευματικά και υλικά μειοψηφίες, καταπατώντας το συνταγματικό καθήκον της περί σεβασμού της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού; Ο υπουργός πρόθυμος, όπως όλοι οι αξιωματούχοι τής “Πρώτης φοράς Αριστεράς”, έσπευσε να υλοποίηση τις ντιρεκτίβες της χρωματιστής Νεολαίας, παρακαλώ. Όχι, αυτήν την νεολαία δεν θα την δείτε ποτέ να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται για τα εθνικά μας θέματα, ή για την μνημονιακή υποδούλωση και εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές ή για τα δίκαια του ελληνικού λαού ή για τον σφαγιασμό της δημοκρατίας από την επιβολή του κατοχικού δικαίου. (Είναι αλήθεια πως μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την νεολαία των κομμάτων, των συλλόγων, των δήμων... Τώρα πληροφορηθήκαμε και την χρωματιστή!). Είναι οι “δικαιωματιστές” ομοϊδεάτες ψηφοφόροι του Σύριζα.
Η χώρα είναι περικυκλωμένη από εχθρικούς γείτονες που επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα, ο λαός μας, κατακρεουργημένος, βρίσκεται στο έλεος των δανειστών και των μνημονίων που επέβαλε στην χώρα ο στρατολογημένος Γιώργος Παπανδρέου, το Κυπριακό, με τις πολιτικές Αναστασιάδη είναι στην άκρη του γκρεμού, το Αιγαίο κινδυνεύει άμεσα από τον ισλαμοφασισμό και την εισβολή των παράνομων μεταναστών, οι Βορειοηπειρώτες κακοποιούνται και εκδιώκονται από τις πατρογονικές τους εστίες από την Αλβανική κυβέρνηση, η Θράκη άμεσα απειλείται από την πολιτική του Τουρκικού Προξενείου, και η “Πρώτη φορά Αριστερά” καταταλαιπωρεί επιπλέον τον ελληνικό λαό με τούς έμφυλους και τρανσέξουαλς και υπονομεύει τους θεσμούς και κάθε έννοια εθνικής ταυτότητας και εθνικού φρονήματος! Την ίδια στιγμή, αφαιρεί τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη, την Αντιγόνη του Σοφοκλέους και τού προτείνεται από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής να αφαιρέσει την ελληνιστική, μυκηναϊκή, μινωϊκή και αιγαιακή περίοδο, τους περσικούς πολέμους και την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα ήδη πολύ αφελληνισμένα σχολικά εγχειρίδια. Τυχαίο; Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Το υπουργείο όμως δεν περιορίζεται στην επίθεση κατά της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας τών Ελλήνων, αναλαμβάνει τώρα και μία νέα επίθεση. Μια καθαρά φασιστική επίθεση από πλευράς υπουργείου με την μορφή μάλιστα του εξαιρετικά επείγοντος (γιατί άραγε;) στην ανθρώπινη φυσιολογία και οντολογία.
Κάποιοι αποφάσισαν ότι η φυσιολογία αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας του ανθρώπου. Γινόμαστε επομένως μάρτυρες σκοτεινών και απρόβλεπτων για τον άνθρωπο πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες στρέφονται μεθοδικά κατά των κοινωνικών θεσμών, π.χ. οικογένεια, και της ίδιας της φύσης. Η εξάλειψη του φυσικού προσδιορισμού γίνεται στο όνομα της ελευθερίας του ατόμου (αυτοπροσδιορισμός) και της ισότητας (όπου ισότης σημαίνει γι΄ αυτούς ισοπέδωση). Άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι”. Δηλαδή, δεν υπάρχει βιολογική σταθερά στον πυρήνα της ανθρώπινης ταυτότητας, υπάρχουνδήθεν μόνον αυθαίρετα κοινωνικά στερεότυπα “άνδρας”-”γυναίκα”, τα οποία δήθεν στόχο έχουν την “κυριαρχία του άνδρα” επί της γυναίκας και την καταπίεση των ατόμων με “διαφορετικό σεξουαλικό προσδιορισμό”. Έχει όμως αυτή η ιδεολογία επιστημονική τεκμηρίωση; Ο καθηγητής της Εξελικτικής βιολογίας Ulrich Kutschera στο πανεπιστήμιο Stanford – Kassel υποστηρίζει πως εδώ έχουμε μία ψευτοεπιστήμη, μία ανοησία, η οποία διαδίδεται μέσω πολιτικών προγραμμάτων, και έχει καταστροφική επίδραση στην οικογένεια και στην κοινωνία. Οι εξελικτικοί βιολόγοι γνωρίζουν, επισημαίνει, ότι τα νεογέννητα είναι 99% αρσενικά ή θηλυκά και ότι τους πρώτους μήνες επιδεικνύουν αναλόγως διαφορετικές συμπεριφορές. Το φύλο στον άνθρωπο σχηματίζεται κατά τον δεύτερο μήνα της κύησης. Σπάνιες εξαιρέσεις αποτελούν ατυχήματα της εξέλιξης. Η καταπίεση αυτής της εξελικτικής κληρονομιάς, όπου λένε “είστε όλοι όντα Unisex (ενός φύλου)” είναι απαράδεκτη, και θα έπρεπε να απαγορευτεί αμέσως δια νόμου, προσθέτει εξοργισμένος ο καθηγητής. Το να ανατρέφουμε τα παιδιά μας ως ουδετερόφυλα (σαν να μην έχουν άρρεν ή θήλυ γένος) έχει ως συνέπεια την δημιουργία ψυχικής αναπηρίας στα παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει, κατά την γνώμη του καθηγητή, την κατάργηση της οικογένειας. Το άτομο από την φύση του δεν έχει, υποτίθεται, συγκεκριμένη σεξουαλική ταυτότητα. Και επειδή η φύση είναι πλήρως αδιάφορη στους κανόνες που επιβάλλει “η Νέα Τάξη” και συνεχίζει να καθορίζει τα νεογνά σε άρρεν ή θήλυ, επιστρατεύονται από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα για την εξάλειψη των φυσικών εμποδίων. Εγχειρήσεις, ορμονικές προσαρμογές, τεχνολογία ανάπτυξης των εμβρύων μέσα στον σωλήνα μέχρι και τεχνικές κλωνοποίησης και μηχανικής προσθετικής (κυβερνοοργανισμό, δηλαδή υβρίδιο ανθρώπου – μηχανής).
"Δεν υπάρχει ταυτότητα. Είσαι αυτό που νοιώθεις"
Στην Αμερική, στην ατέλειωτη ιστορία των “δικαιωμάτων”, που ολοένα ανακαλύπτονται νέα (μόνο το δικαίωμα του πτωχού έναντι του πλουσίου περιέργως δεν ανακαλύπτεται, όταν όλο και περισσότερο μεγαλώνει πλανητικά η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και πτωχών), μέγα θέμα έχει γίνει ο λεγόμενος “ρατσισμός της τουαλέτας” και οι “τουαλέττες ουδέτερου φύλου”. Εδώ, έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνει ο καθένας στις τουαλέττες που “αισθάνεται” ότι είναι του φύλου του. Ο Μπρούς Σπρίνγκστιν (μετά και ο Ρίνγκο Στάρ και ο Μπράϊαν Άνταμς και άλλοι) αποφάσισε να διακόψει την συναυλία του στην Βόρεια Καρολίνα εξαιτίας ενός νόμου που δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούν τουαλέττες γυναικών τρανσέξουαλ και άνδρες που νοιώθουν γυναίκες! Επίσης στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο από το Ινστιτούτο Οικογενειακής Πολιτικής της Ουάσιγκτον, το οποίο δείχνει τα αποτελέσματα του κωμικοτραγικού και απέραντα απάνθρωπου αυτού ιδεολογήματος των έμφυλων ταυτοτήτων. Οι σκέψεις που σου υποβάλλει είναι θλίψης και σιχασιάς για το μέλλον του ανθρώπου. Ποιος σκοτεινός και μισάνθρωπος νους το 'χει συλλάβει;
Ο διευθυντής του παραπάνω Ινστιτούτου, Joseph Backholm, έθεσε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα φύλου, φυλής, ηλικίας και ύψους. Οι φοιτητές σε μεγάλο βαθμό συμφώνησαν πως αν ο Backholm, ο οποίος είναι λευκός, αυτοχαρακτηρίζεται Κινέζα, τότε είναι Κινέζα.
Ομοίως, οι φοιτητές συμφώνησαν ότι αν ο Backholm αυτοχαρακτηρίζεται ως επτά ετών, αν και θα ήταν δύσκολο να τα πιστέψει κανείς εξ αρχής, θα το δέχονταν. “Εάν αισθάνεσαι επτά στην καρδιά, τότε ας είναι έτσι, αφού είναι καλό για σένα”, είπε γελώντας μία φοιτήτρια. “Αν αυτό είναι που αισθάνεσαι ψυχικά, τότε πιστεύω να υπάρχουν κοινότητες που θα σε δεχτούν, για να εγγραφείς στην πρώτη τάξη του δημοτικού”! (Πονηρός ο Backholm, σού λέει, αισθάνομαι που αισθάνομαι Κινέζα, να μην αισθάνομαι και επτά ετών;). Σύμφωνα με τους φοιτητές που ο Backholm πήρε συνέντευξη, η ταυτότητα φύλου, η ταυτότητα φυλής και ακόμη και η ταυτότητα ηλικίας καθορίζεται από τα συναισθήματα και όχι από την φυσική πραγματικότητα. Οι φοιτητές είχαν μεγάλη δυσκολία να αποδεχτούν ότι ο Backholm, ο οποίος έχει 1,76 ύψος, θέλει να τον βλέπουν ως 1,96, γιατί έτσι “αισθάνεται”. (Έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Η παγκοσμιοποίηση του παραλογισμού και της τρέλλας. Ποιος ωφελείται; Ποιος επιδιώκει την καταστροφή των κρατών με την δημιουργία χάους; Χάους; Δημιουργικού χάους, αναλύει στα άρθρα του ο Τζώρτζ Σόρος. Δεν είναι απαραίτητα καταστροφικό το χάος, μάς λέει ο φιλοσοφών κερδοσκόπος. Είναι επιδιωκόμενο το δημιουργικό χάος για τις μπίζνες, ευνοούνται οι μπίζνες. Οι δικές του. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.....).
Η εφημερίδα Daily Mail ανέφερε την περίεργη ιστορία ενός τρανσέξουαλ (βιολογικού άνδρα, πρώην τραπεζίτη), που ήθελε να γίνει δράκος. Και πριν απ΄ αυτόν είχαμε έναν Καναδό πατέρα επτά παιδιών που αυτοχαρακτηρίζεται ως εξάχρονο κορίτσι. Και μία εικοσάχρονη Νορβηγίδα που αυτοπροσδιορίζεται και ζει ως γάτα. Νομίζω ότι εδώ, στον τόπο αυτό, θα τα βρουν σκούρα και θα τα βάψουν μαύρα οι χρωματιστοί. Θα συγκρουστεί η μπουρδολογία με τον Ελληνικό Ορθό Λόγο.
Ο Ignazio Silone (1900-1978), επιφανής διανοητής συγγραφέας και πολιτικός -μέλος της βουλής των αντιπροσώπων της Ιταλίας, από τα ιδρυτικά μέλη του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος- αντιτάχθηκε στον σταλινισμό και διεγράφη το 1931 από το ΙΚΚ. Κορυφαίος μεταξύ των αντιφαστών συγγραφέων της Ευρώπης, ο Silone γνώριζε πολύ καλά τα συστήματα και τους μηχανισμούς του Μουσολινικού φασισμού. Θεωρούμενος μία από τις φωτεινότερες πέννες της εποχής του, έγραφε: “Ο νέος φασισμός δεν θα πει: Είμαι ο Φασισμός. Θα πει: είμαι ο Αντιφασισμός”. Ο αντιρατσίστας, ο δικαιωματιστής, ο αλληλέγγυος, θα προσέθετα εγώ. Η Παγκοσμιοποίηση, με την θεωρία της Πολιτικής Ορθότητας και με εργαλεία τις ΜΚΟ, τις μειοψηφίες ομοφυλοφύλων και τρανσέξουαλς, τούς αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυους και λαθραίως εισαχθέντες μετανάστες (όχι τους πρόσφυγες), υγροποιεί τις έννοιες, ρευστοποιεί τις αξίες και εκποιεί τα ιδανικά. Διαμορφώνει, προωθεί και εγκαθιστά τον μηδενισμό. Το άτομο δεν πιστεύει σε τίποτα. Δεν διαθέτει κριτήριο. Είναι ένα μηδενιστικό άτομο. Eίναι ένα απαίδευτο άτομο. Δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. Ζει όπως του αρέσει. Έχει μπερδέψει την έννοια της ελευθερίας με την ελευθεριότητα. Γι' αυτό και αποθεώνει ήσσονος μεγέθους πρόσωπα σαν την lady Gaga και την Madona. Οι συγκεκριμένες αποτελούν ένα παγκοσμιοποιητικό χολυγουντιανό προϊόν, το οποίο ανεδείχθη μέσα από τις τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος προωθώντας πειθήνια όλα τα κελεύσματα της Νέας Τάξης, η οποία τα “περνάει” στις νεολαίες όλου του πλανήτη ως μόδα. Θυμηθείτε την Μadona, ένθερμη οπαδό της Χίλαρι, και αυτά τα χυδαία που πρότεινε στους αλαλάζοντες θαυμαστές της σε περίπτωση που καταψηφίσουν τον Τραμπ και ψηφίσουν την Χίλαρι, πρωτάκουστα ακόμα και σε αυτόν τον “ανοιχτό δυτικό πολιτισμό” (τώρα, εάν αυτό λέγεται πολιτισμός είναι άλλης τάξεως συζήτηση) ή - εδώ, θα χαρεί η χρωματιστή – η ερωτική εξομολόγησή της από σκηνής με προτάσεις για δεσμό σε δεκαοχτάχρονη Ελληνοαμερικανίδα θαυμάστριά της παρουσία της μητέρας της μάλιστα, οι οποίες και παραληρούσαν... Αυτό πάντως δεν είναι πολιτισμός. Είναι η σύγχρονη βαρβαρότητα, ο πλήρης εξευτελισμός του ανθρώπου. Αυτό το μοντέλο ζωής μάς προτείνουν οι κυβερνώντες. Μας προτείνουν τον μηδενισμό. Μας προτείνουν την ασχήμια. Μας προτείνουν την ευτέλεια. Και ξεκινούν από τα παιδιά μας. Όπως τότε, με το ξαναγράψιμο των βιβλίων της ιστορίας. Που συνεχίζεται. Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να παραθέσω μερικά χαριτωμένα σχόλια του Ένγκελς για την παιδεραστία από επιστολή του στον Καρλ Μάρξ, στις 22 Ιουνίου του 1869:
Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος. Και, φυσικά, μιας και έχουν ανθρώπους σε όλα τα κόμματα, από τον Ρόσνικ ώς τον Σβάϊτσερ, δεν μπορεί παρά να νικήσουν. Το σύνθημα θα είναι τώρα “πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στους πρωκτούς”. Εσύ και εγώ, είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας, δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε 'σε είδος τους νικητές'”.
Στο οπλοστάσιο της αποδόμησης και της ρευστοποίησης εννοιών σημαντική θέση έχει ο φιλόσοφος Derrιda, με την φιλοσοφική του εμμονή στην έννοια της διαφοράς (la difference). Oι μειονότητες “νέας κοπής” από τους “ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό”, ώς τους μετανάστες, αξιώνουν να γίνονται σεβαστοί επειδή είναι “διαφορετικοί”. Στην δημόσια σφαίρα, στα προγράμματα της ΕΕ, στα σχολεία μας, επιτακτικά, προβάλλεται η αξίωση να γίνεται σεβαστή η διαφορετικότητα. Ο καθηγητής φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Ρωμανός, στο βιβλίο του Αντίλογος στην σοφιστική της Νέας Τάξης, αναλύει διεξοδικά την αποδόμηση των εννοιών: “....η διαφορετικότητα καθαυτή δεν έχει τίποτε άξιον σεβασμού, πέραν της αρχικής καλής θελήσεως που οφείλουμε να έχουχε απέναντι σε κάθε άγνωστο άνθρωπο. Διαφορετικοί είναι και οι βιαστές, οι ληστές και οι δολοφόνοι. Δεν σεβόμεθα κάποιον επειδή είναι διαφορετικός, αλλά εάν και εφ' όσον είναι και άξιος σεβασμού, παρά το ότι είναι διαφορετικός. Τελεία και παύλα”.
Γίνεται κατανοητό από όλους τους Έλληνες πως πρέπει να αντιδράσουμε παντοίω τρόπω και σε αυτήν την ασχήμια του υπουργείου Παιδείας. Να κατακλυσθεί το υπουργείο Παιδείας κατ΄ αρχήν με διαμαρτυρίες γονέων.
E-mail υπουργού Παιδείας: minister@minedu.gov.gr, τηλ. 210 3442887
 
*Αθηνά Κατσαφάδου, δικηγόρος, τέως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΟΡΑΕΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΝΗ ΣΚΕΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή