Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκδήλωση για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση της Μακεδονίας και την μη αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική πραγματοποιείται την Δευτέρα 11/6/2018 στις 6 μμ, στα γραφεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Τζωρτζ 9, στην Πλατεία Κάνιγγος.
Εισηγητές: Στοφορόπουλος Θέμος, Μηλιαράκης Μανώλης, Σχοινά Κατερίνα, Κουμάκης Λεωνίδας, Αποσκίτης Λεωνίδας.
ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! (Κείμενο Υπογραφών)
Η εμφάνιση «αλυτρωτικών» βλέψεων στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τον «κοσμοπολιτισμό» και με την τακτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά μας θέματα που συνεχίζει το μνημονιακό καθεστώς, επιφυλάσσει τεράστιους κινδύνους… Η Ελλάδα, η πατρίδα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, εξασθενεί και σε ό,τι αφορά την ίδια της την υπόσταση. Διακυβεύεται πλέον η συνέχεια και η συνοχή της.
Σήμερα εκδηλώνονται - όσο ποτέ από το 1974 - ανοικτές επιβουλές που αφορούν το τόξο «Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη» αλλά και μεθοδεύσεις για την αποσταθεροποίηση των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής.
Οι ίδιες δυνάμεις που μας επέβαλαν την «χρεοκρατία», δηλαδή οι ΗΠΑ και η Ε. Ένωση, ενθαρρύνουν και νομιμοποιούν εθνικιστικές βλέψεις σε βάρος μας και αδιαφορούν για την καπηλεία της μακεδονικής ταυτότητας, όπως και για το αν το Αιγαίο ή η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελούν και στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια... αρκεί ν' ανήκουν στο ΝΑΤΟ!
Ως εκ τούτου, δεν είναι νοητό να προσβλέπουμε περαιτέρω σε παραδοσιακές «συμμαχίες» και ευκαιριακές λυκοσυμμαχίες και να εξαρτάμε την ασφάλεια και την τύχη της χώρας μας από αυτές.
Το γεγονός, όμως, ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει την υπόθεση αυτή, όπως παρέδωσε με τα Μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως ο λαός θα το επιτρέψει.
Σε άλλες, πολύ δυσκολότερες εποχές, το καλοκαίρι του ‘43, οι Αθηναίοι, μετά από κάλεσμα της Εθνικής Αντίστασης, βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους, για να μη γίνει προσάρτηση της Μακεδονίας στην φασιστική Βουλγαρία. Αυτή την διαδήλωση, την μεγαλύτερη στη κατεχόμενη Ευρώπη, αιματοκύλησαν οι δυνάμεις κατοχής . Υπήρξαν τότε 15 νεκροί, οι περισσότεροι νεολαίοι.
Η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν είναι εθνικισμός, είναι πρόταγμα του μεγάλου Πατριωτικού Αντιφασιστικού αγώνα του Λαού. Ο Ελληνικός Λαός αξιώνει να μην αναθεωρηθεί η Ιστορία! 
-Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως έθνος και ως λαός» αν επαναλάβουμε την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων προς χάριν των «συμμάχων». Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης απ’ το επίσημο κράτος του έθνους που βρίσκεται εντός των συνόρων του.
-Απορρίπτουμε τις άθλιες προτάσεις Νίμιτς που ζητούν, δια του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική ιδεολογία» του κράτους των Σκοπίων. Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα. Να κατακερματίσουν και τελικά να αναφλέξουν τη χώρα μας και την Βαλκανική.
-Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματική ειρηνική δύναμη που  θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των Διεθνών Συνθηκών στην περιοχή μας.
Με αυτήν την ηθική και πολιτική βάση η χώρα μας πρέπει να αποτρέψει την αποδυνάμωση της εθνικής της ταυτότητας, να στραφεί στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της, καθώς και σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα, έναντι όλων, και να δημιουργεί συμμαχίες προς όφελός της στον πολυ-πολικό κόσμο που έχει αναδυθεί.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ – ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ epitropi.agona@yahoo.com

Αθήνα, 11-6-2018

“...αν η πατρίδα σωθεί...
θα είμαστε αθάνατοι χάρη σ' αυτή
τη σωτηρία, αδιάφορο αν τα ονόματά μας
γίνουν ή όχι γνωστά

(Από το δοκίμιο “Η Αθανασία” του Χόρχε Λ. Μπόρχες)

* Πίνακας του Νίκου Εγγονόπουλου, "Οι δύο Μακεδόνες. Μέγας Αλέξανδρος και Παύλος Μελάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου