Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«Δυσαρεστημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!»

«Δυσαρεστημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!»

Η Παγκόσμια Επαναστατική Συμμαχία (Global Revolutionary Alliance) είναι μια παγκόσμια οργάνωση με παρουσία σε πολλές χώρες, από τη Ρωσία μέχρι τις ΗΠΑ, η οποία καλλιεργεί ένα οικουμενικό επαναστατικό κίνημα, με πρωτεργάτες στο μεν ιδεολογικό επίπεδο τον Ρώσο πολιτειολόγο και θεωρητικό της γεωπολιτικής Αλεξάντερ Ντούγκιν στο δε οργανωτικό επίπεδο τη φιλόσοφο του Πανεπιστημίου της Μόσχας, εικαστικό και ακτιβίστρια Νατέλα Σπεράνσκαγια.
Στο μανιφέστο της Παγκόσμιας Επαναστατικής Συμμαχίας - κάτω από το σύνθημα «Δυσαρεστημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!»- αναφέρεται ότι ζούμε στο τέλος ενός ιστορικού κύκλου, και συγκεκριμένα:
 Στο τέλος του καπιταλισμού: «Μόνο ένα πράγμα έχει απομείνει στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα: να καταρρεύσει στην άβυσσο. Βασισμένο σε μια προοδευτική αύξηση καθαρά χρηματοοικονομικών θεσμών, πρώτα τραπεζών και ύστερα πιο πολύπλοκων και εξεζητημένων χρηματιστηριακών δομών, το σύστημα του σύγχρονου καπιταλισμού έχει πάρει πλήρως διαζύγιο από την πραγματικότητα, από την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης, από την αναλογία παραγωγής και κατανάλωσης, από τη σύνδεση με την πραγματική ζωή».
 ● Στο τέλος των πρώτων υλών: «Φθάνουμε σε αναπτυξιακά όρια και η παγκόσμια πείνα, η στέρηση, οι επιδημίες και ο θάνατος βρίσκονται στην ατζέντα».
 ● Στο τέλος της κοινωνίας: «Υπό την επίδραση των δυτικών και αμερικανικών κανόνων η διάσπαση του κοινωνικού ιστού σε ατομικές μονάδες, ασύνδετες με ταξύ τους με οποιουσδήποτε δεσμούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη... Πολιτιστικοί, εθνικοί, κοινωνικοί και θρησκευτικοί δεσμοί διαρρηγνύονται, κώδικες σπάνε, οργανικές επαφές καταρρέουν».
● Στο τέλος του ατόμου:  «Η διαίρεση του ατόμου εις τα εξ ων συνετέθη καθίσταται η κυρίαρχη τάση. Η ανθρώπινη προσωπικότητα διασκορπίζεται σε δίκτυα, προσωνύμια και μεμονωμένες παρορμήσεις, μετατρεπόμενη σε ένα παιχνίδι αποδιοργανωμένων στοιχείων... Και αυτές οι διαδικασίες αποτελούν αντικείμενο διαχείρισης από την παγκόσμια ολιγαρχία».
● Στο τέλος των εθνών και των λαών:  «Το παγκόσμιο σύστημα με συνέπεια καταστρέφει οποιαδήποτε εθνική ταυτότητα, καταστρέφει τα κυρίαρχα κράτη το ένα μετά το άλλο, αναμειγνύεται όλο και περισσότερο στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Η παγκόσμια ολιγαρχία επιδιώκει να καταργήσει οποιαδήποτε εθνικά σύνορα... Οι υπερεθνικές εταιρείες προσπαθούν να θέσουν τα συμφέροντά τους υπεράνω των εθνικών συμφερόντων και των κρατικών κυβερνήσεων».
● Στο τέλος της γνώσης:  «Τα παγκόσμια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιούργησαν ένα σύστημα ολοκληρωτικής παραπληροφόρησης, οργανωμένο σύμφωνα με τα συμφέροντα της παγκόσμιας ολιγαρχίας».
● Στο τέλος της προόδου:  «Στους προηγούμενους αιώνες η ανθρωπότητα είχε ζήσει με την πίστη στην πρόοδο και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον... Η πίστη στην πρόοδο διαψεύδεται από την όλη πορεία των πραγμάτων. Ο κόσμος μας δεν γίνεται καλύτερος, αλλά, τουναντίον, υποβαθμίζεται ταχύτατα».
Επί τη βάσει αυτής της δομικής κριτικής προς το σημερινό παγκόσμιο σύστημα η Παγκόσμια Επαναστατική Συμμαχία επιδιώκει να συνενώσει όλες τις αντιδυτικές δυνάμεις του κόσμου υπό το σύνθημα «Δυσαρεστημένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!», θεωρώντας ότι έχουν πλέον αποτύχει τόσο ο κομμουνισμός και ο φασισμός όσο και η φιλελεύθερη δημοκρατία του καπιταλισμού. Ως εκ τούτου, η Παγκόσμια Επαναστατική Συμμαχία, επικαλούμενη μια ανανεωμένη και ριζοσπαστικοποιημένη ιδέα περί συντηρητισμού, καλεί όλες τις παραδόσεις (πολιτιστικές, εθνικές, θρησκευτικές κ.λπ.) που τείνουν να περιθωριοποιηθούν από το ιδρυμένο σύστημα να δώσουν έναν αγώνα αυτοσυντήρησης και  προόδου και να αγωνιστούν για έναν πολυπολικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου