Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο «Γκρίζος Καρδινάλιος» εναντίον Αυτοκρατορίας

Ο «Γκρίζος Καρδινάλιος» εναντίον Αυτοκρατορίας

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το 2016 προβλέπεται να είναι η χρονιά με τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο μέχρι τώρα καθώς φαίνεται πως πλησιάζει το τέλος των υφιστάμενων παγκόσμιων ισορροπιών.
Η νεοταξική Αυτοκρατορία και οι υπερεθνικές «εκλεκτές ελίτ» στο κέντρο της δύναμής της έχουν θέσει όλες τις τακτικές τους σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την βαθειά, δομική, κρίση του πλανητικού καπιταλισμού.
Οι συζητήσεις σχετικά με την «συνολική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος» είναι πλέον κοινός τόπος καθώς η υψηλή διασυνδεσιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας μεγιστοποιεί τον κίνδυνο.
Μετά την χρεωκοπία της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008 και το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί αναλυτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου: «Ο καπιταλισμός είναι στριμωγμένος στην γωνία». Οι επανεκδόσεις των Μαρξ και Κέϋνς άρχισαν να εμφανίζονται στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, ενώ τα κοινωνικά κινήματα των «Αγανακτισμένων» στην Ευρώπη και το «Occupy Wall Street» στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν αρχικά το στίγμα μιας γενικευμένης αντι-καπιταλιστικής αναγέννησης. Στην ημερήσια διάταξη έχει τεθεί βέβαια και το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου πολέμου.
Μετά το 1945, όμως, η ύπαρξη των πανίσχυρων πυρηνικών οπλοστασίων καθυστερούσε την «Ημέρα της Κρίσεως», αναγκάζοντας τις ελίτ να διαφεντεύουν τον κόσμο με την μιντιακή δύναμη των σκηνοθετημένων «πραγματικοτήτων».
Οι πρόσφατες ουρές στα ταμεία του «Star Wars», η πρωτοφανής συγκέντρωση ηγετών (και διαδηλωτών) στην Σύνοδο για το Κλίμα στο Παρίσι και ο αντίκτυπος των «false flags» επιχειρήσεων στην ίδια πόλη είναι ενδεικτικό ότι «πουλάνε» ακόμη οι «απειλές» από το διάστημα, την υποτιθέμενη «κλιματική αλλαγή» και την κατασκευασμένη «τζιχάντ».
Όμως, οι δυνατότητες της virtual reality εξαντλούνται από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι μια νέα ισχυρή δύναμη από τα παρασκήνια, η Ρωσσία του Πούτιν, κάνοντας το πολεμικό σχέδιο μάχης όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται και αναπόφευκτο.
Ο πόλεμος που διεξάγεται είναι αδυσώπητος μέσα κι έξω από τις τάξεις του Δυτικού μπλοκ καθώς μια φατρία εντός του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ επιχειρεί διεθνώς με τη δική της καταστροφική ατζέντα. (www.voltairenet.org/article189299.html).
Στην αρχή, αυτή η συνωμοσία κατευθυνόταν από τον πρώην διευθυντή της CIA (2011-2012) και συν-ιδρυτή του ISIS/Daesh, αρχικά στο Ιράκ, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, μέχρι τη σύλληψή του με χειροπέδες μια ημέρα μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη θητεία της στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου λόγω ενός ξαφνικού «ατυχήματος».
Τέλος, αυτή η μάχη συνεχίστηκε από τον πρέσβη Jeffrey Feltman από τα γραφεία του ΟΗΕ και τον στρατηγό Τζον Αλεν. Η ομάδα αυτή, μέρος του «βαθέος κράτους» των ΗΠΑ, η οποία δεν έπαψε να αντιτάσσεται στη συμφωνία των 5 + 1 με το Ιράν και να καταπολεμά την Αραβική Δημοκρατίας της Συρίας, διατηρεί σημαντικά μέλη εντός της κυβέρνησης Ομπάμα.
Προπαντός, μπορεί να υπολογίζει την βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών, των οποίων οι προϋπολογισμοί είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των Κρατών, και μπορούν να χρηματοδοτήσουν εξ ιδίων τις μυστικές δραστηριότητές τους. Αυτή είναι η περίπτωση, μεταξύ των άλλων, του πετρελαϊκού ομίλου Exxon Mobil (ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Κατάρ), των επενδυτικών κεφαλαίων KKR, και του ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater).
Ο James Glattfelder είναι φυσικός και πραγματοποίησε μια μελέτη της «θεωρίας της πολυπλοκότητας» («complexitytheory», ή αλλιώς «θεωρία του χάους») για το παγκόσμιο κεφάλαιο και σε ποιους ανήκει, πριν από μερικά χρόνια. Είχε τον τίτλο «Ποιος ελέγχει τον κόσμο» (Who Controls theWorld?). Η έρευνά του διαπίστωσε ότι υπήρχαν εκείνη την εποχή 43.000 πολυεθνικές εταιρείες: ένα ηλεκτρονικό δίκτυο 600.000 κόμβων και 1.000.000 συνδέσμων. Ο Glattfelderεξήγησε ότι οι «737 κορυφαίοι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν συλλογικά το 80% της αξίας όλων των πολυεθνικών». Ανακάλυψε ότι στον πυρήνα αυτού του δικτύου βρισκόντουσαν μόλις 1.300 εταιρείες, οι οποίες ήλεγχαν το 95% των συνολικών εσόδων όλων των πολυεθνικών, εκείνη την εποχή.
Το ότι μια μικρή ομάδα μπορεί να διαφεντεύει τον κόσμο κάνει τις κεντρικές τράπεζες και την επιρροή τους να μοιάζουν ασήμαντες ξαφνικά.
Το επόμενο πράγμα, όμως, που γνωρίζουν στα οικονομικά επιτελεία είναι ότι σύντομα οι κεντρικές τράπεζες ...μπορεί να μείνουν χωρίς δουλειά.
Ένα άλλο σενάριο είναι ο θάνατος από συστημική αποτυχία. Πώς θα λειτουργούσε αυτό; Ένας πολυσυζητημένος λόγος για την επόμενη οικονομική κρίση είναι να σκάσουν οι «φούσκες» των διάφορων γιγαντιαίων χρεών. Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση είναι αναμενόμενη από όλους σχεδόν. Ο Tim Price, ένας οικονομικός «προφήτης» που αποδεδειγμένα «πέφτει μέσα», διαχειριστής κεφαλαίων και συνεργάτης του MoneyWeek, σημειώνει ότι «τώρα το χρέος είναι περισσότερο από ποτέ: είναι 57 τρισεκατομμύρια δολλάρια περισσότερο, και αυξάνεται η αναλογία παγκόσμιου χρέους-ΑΕΠ κατά 17%περίπου».
Ο Price πιστεύει ότι το υπόβαθρο προμηνύει μια κατάρρευση άνευ προηγουμένου και πιστεύει ότι οι αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν τον δημόσιο πανικό, πρέπει να επιβάλλουν αυστηρούς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). Στις ημέρες μας, βλέπετε, τα capital controls δεν είναι πλέον απειλές μόνο για τριτοκοσμικές χώρες, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα.
Σήμερα, πάντως, το στοίχημα για το «τέλος του καπιταλισμού» είναι εξίσου ισχυρό με τον λόγο για τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» καθώς η μία τάση στα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων (Σόρος κ.ά.) προκρίνει την ολοκληρωτική καταστροφή του σημερινού οικονομικού συστήματος και αντικατάστασή του με μια νέα Παγκόσμια Τάξη και, από την άλλη, είναι οι neocons/σιωνιστές  μαζί με τα νεοφιλελεύθερα «γεράκια», που το θέλουν αυτό να γίνεται μέσα από ένα ολοκληρωτικό πόλεμο και έλεγχο του πληθυσμού.
Τη νεοταξική τους  «σούπα» την χαλάει ο «Γκρίζος Καρδινάλιος»...όπως είναι το παρωνύμιο του Βλαδίμηρου Πούτιν που του είχαν δώσει οι συνεργάτες του την σοβιετική περίοδο για το ότι κινούσε τα νήματα από τα παρασκήνια, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε χαμηλό προφίλ δημόσια.
Ο Πούτιν δεν χρειάζεται μια δική του Αυτοκρατορία απέναντι στους αντιπάλους του. Χρειάζεται να εξασφαλίσει τις πρώην σοβιετικές περιοχές της Ρωσσίας (Λευκορωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Ουκρανία, Εσθονία κ.ά.) για να αντιμετωπίσει την περικύκλωση και την επίθεση της νεοταξικής αυτοκρατορίας.
Η Μόσχα, επίσης, χρειάζεται νέες συμμαχίες, όπως η «Αντι-Φασιστική Συμμαχία» στην Μέση Ανατολή με το σιϊτικό τόξο, την Συρία, την Χεζμπολλάχ και το Ιράν.
Οι Ρώσσοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πτώση του SU-24 ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη και ύπουλη προβοκάτσια. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, και σ’ αυτό συμφωνούν και δυτικοί εμπειρογνώμονες, ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες που έδωσαν οι Ρώσσοι στις ΗΠΑ σχετικά με τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιθέσεις τους.
Αυτό αποδεικνύει την ανάμιξη υψηλόβαθμων αξιωματούχων μέσα στον στρατιωτικό μηχανισμό των ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και αν οι Κέρρυ και Ομπάμα δεν ήταν ενημερωμένοι.
Οι Ρώσσοι δεν έπεσαν στην παγίδα να απαντήσουν στρατιωτικά, γελοιοποίησαν τον Ερντογάν και ενίσχυσαν την παρουσία τους στην Συρία με περισσότερες δυνάμεις και συστήματα με βαρύ εξοπλισμό.
Η Ρωσσία, μέσα στο 2016, θα πρέπει να ελέγξει τον Βόρειο Εύξεινο Πόντο, από την Γεωργία έως την Υπερδνειστερία, για να αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα.
Για την ώρα, οι ναυτικές και αεροπορικές βάσεις της στην Συρία είναι επαρκείς για τις επιχειρήσεις και την υποστήριξη των ρωσσικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Θα χρειαστούν, όμως, και άλλες επιχειρησιακές βάσεις, σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, για να κάνουν απαγορευτικές τις επιθέσεις εναντίον των κεντρικών εδαφών της Ρωσσίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν για ιμπεριαλιστικούς λόγους, απαιτεί όμως με αποφασιστικότητα να μην γίνει αποικία της ατλαντικο-σιωνιστικής Νέας Τάξης, ούτε έχει διάθεση να υποκύψει στις απειλές των Ουκρανο-ναζί και των Ισλαμο-φασιστών.
Στις 28 Σεπτεμβρίου, από το βήμα του ΟΗΕ, ο «Γκρίζος Καρδινάλιος» αναφώνησε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση: Έχετε τουλάχιστον την επίγνωση αυτού που κάνετε;».
Η επίλυση του μυστηρίου αυτού μπορεί να είναι το κλειδί στην κατανόηση της πνευματικής, οικονομικής και γεωπολιτικής μάχης που μαίνεται αυτή την στιγμή στον πλανήτη μας!

Αναφορές
http://www.rt.com/shows/crosstalk
http://www.unz.com/tsaker/week-eleven-of-the-russian-intervention-in-syria-a-step-back-from-the-brink
http://www.paulcraigroberts.org/2015/12/07/war-is-on-the-horizon-is-it-too-late-to-stop-it-paul-craig-roberts/
http://www.conflictsforum.org/2015/cornering-russia-risking-world-war-iii/
http://www.globalresearch.ca/flashpoint-in-ukraine-how-the-us-drive-for-hegemony-risks-world-war-iii/5410571
http://russia-insider.com/en/2015/03/20/4761

*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.103 – Ιανουάριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου