Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Εαρινή Σύναξη των “Ευρωφυλάκων”

Η Εαρινή Σύναξη των “Ευρωφυλάκων”
Ευρώφιλοι και Δραχμιστές
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να δει κανείς ότι, μετά την εκλογή Τραμπ και το Brexit, το μοντέλο της ευρωζώνης καταρρέει. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνεται συζήτηση για έξοδο από το ΕΥΡΩ. Ο Ευρωσκεπτικισμός εκτινάσσεται παντού. Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ είπε “δώστε μου 3 λόγους για να μείνουμε στην ΕΕ”. Ο Γάλλος συγγραφέας Olivier Delorme έγραψε ένα βιβλίο για τους “30 λόγους” που πρέπει να βγει η Γαλλία σπό το Ευρώ.
Σκεφθείτε πόσους πρέπει να έχουμε εμείς. Τα μνημόνια είναι καταστροφή... τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όσο είμαστε αλυσοδεμένοι στο Ευρώ και στην ΕΕ, ανάκαμψη δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε με σφαίρες... Δεκάδες Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι τα λένε και τα ξαναλένε από την αρχή της χρεοκρατίας, το 2010. Ποιες ιδιωτικές επενδύσεις και κουραφέξαλα; Η ανόρθωση μιας οικονομίας όπως η Ελληνική χρειάζεται ισχυρό κράτος και Δημόσιες επενδύσεις.
Χρειάζονται κίνητρα και σχέδιο για το δημογραφικό και την παραγωγική ανασυγκρότηση που μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να δώσει. Έχουν κατατεθεί πολλά σχετικά Σχέδια αυτά τα χρόνια.
Όμως, το μαφιόζικο “συνταγματικό τόξο” δεν άφηνε κανένα παραθυράκι συζήτησης για Εθνικό Νόμισμα. Καθόλου παράξενο γι' αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και στερούνται εθνικής συνείδησης. Όμως, μαζί με τους ακραιφνείς δωσίλογους συνοδοιπορούσαν και οι αντιμνημονιακοί “ευρωφύλακες” τόσα χρόνια. Η κινδυνολογία, η επίκληση του “λαϊκισμού”, η ιδεολογία της “ψωροκώσταινας”, που κινδυνεύει να εξαφανισθεί έξω από το δυτικό μαντρί, έδινε κι έπαιρνε στα ευρωλάγνα ιδεολογικά “σαλόνια”.
Τώρα, οι Ευρώφιλοι ετοιμάζονται για την τελευταία εαρινή “Μάχη των Αρδεννών” προκειμένου να διασώσουν το αντιδημοκρατικό Ευρωσύστημά τους, χρησιμοποιώντας κάθε δέλεαρ και απειλή, με κάθε μαστίγιο αλλά και καρότο που διαθέτουν.
Αλλά, ήδη το τοπίο αλλάζει δραματικά. Οι νίκες της Αντίστασης και του Πούτιν σε Συρία/Ουκρανία ισοδυναμούν με ένα νέο “Στάλινγκραντ” για τις Ελίτ της Παγκοσμιοποίησης και του γερμανικού “Ευρω-Ράϊχ” και η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ -μετά το Brexit- αντιστοιχεί σε μια νέα Αγγλοσαξωνική D-Day.
Το παράδειγμα όχι μόνο της Γερμανικής Ευρωένωσης, αλλά της Ευρωπαϊκής ιδέας γενικά, καταρρέει, είναι θέμα λίγου χρόνου. Ο Ελληνισμός όχι μόνο πρέπει να απομακρυνθεί απ' αυτό, αλλά να δώσει και αντιπρόταση. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς και όχι η αγωνία για την τύχη του Ευρώ που εκφράζουν οι πανικόβλητοι “Ευρωφύλακες”, σε κάθε ευκαιρία θυμίζοντας τα “Βάστα Ρόμμελ” της κατοχής μετά την υποχώρηση του Άξονα στο μέτωπο της Αφρικής. [ΠτΦ]
Ευρώφιλοι και Δραχμιστές
Οι φίλοι του ευρώ και γενικά οι γερμανόφιλοι, βάζουν την ταμπέλα «δραχμιστής» σε όλους εμάς που θέλουμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας ότι θα επέλθει η καταστροφή με το εθνικό νόμισμα.
Καλούμε λοιπόν κι εμείς τους ευρώφιλους, να μας ορίσουν ρητά και δεσμευτικά το πότε ακριβώς θα εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και θα επιστρέψει στην προ κρίσης κατάσταση, έτσι όπως πάνε. Δηλαδή με την παραμονή μας στο ευρώ και τα προγράμματα που ακολουθούν. Αν στο συγκεκριμένο χρόνο δεν επέλθει το πιο πάνω αποτέλεσμα, να δεσμευτούν ότι τότε αυτόματα θα παραδώσουν την εξουσία στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος.
Μην περιμένετε. Δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε αυτή την απάντηση, παρά μόνο διάφορα "φώτα στα τούνελ". Και δεν πρόκειται να πάρουμε απάντηση, γιατί προφανώς γνωρίζουν, ότι ποτέ η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση και τον έλεγχο των δανειστών όσο παραμένει στο ευρώ.


*Οι φωτογραφίες του κολλάζ είναι από την ταινία “Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων” του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου