Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ των Ελλήνων της 5ης Ιούλη 2015

Το ΟΧΙ των Ελλήνων της 5ης Ιούλη 2015

του Ηλία Κοπανάκη*
Είναι φανερό ότι το ευρωπαϊκό κατεστημένο και το Βερολίνο, ήδη από τις 25 του Γενάρη του τρέχοντος έτους, οπότε ο ελληνικός λαός εξέλεξε την σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας αριστερών και πατριωτικών δυνάμεων, έχει αποφασίσει να στραγγαλίσει την κυβέρνηση των Ελλήνων προκειμένου να την οδηγήσει στην έξοδο, να οδηγήσει στην λεγόμενη «αριστερή παρένθεση» τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Είναι φανερό επίσης ότι βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Και η πρόκληση αυτή δεν είναι κάτι πολύπλοκο ή δυσνόητο, είναι κάτι πολύ απλό. Είμαστε μπροστά στο δίλημμα αν θα οδηγηθούμε στην «Αρχή του ενός κράτους», του γερμανικού συγκεκριμένα, ή θα συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή προσπάθεια που ξεκίνησε καιρό πριν και στόχο είχε την σύγκλιση των οικονομιών των κρατών – μελών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να δώσει τον λόγο στον ελληνικό λαό προκειμένου να ορθώσει την φωνή του ενάντια στους νέους γερμανούς κατακτητές, τους τραπεζίτες και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αυτούς που απροκάλυπτα καλούσαν να συναινέσουμε στην καταστροφή μας με τα ίδια μας τα χέρια.
Αλλά τί μπορεί να είναι εκείνο που ενώνει ψηφοφόρους ετεροβαρών πολιτικών σχηματισμών, στο κοινό ΟΧΙ που όρθωσαν την Κυριακή; Είναι η πεποίθησή τους πως το παγκόσμιο πολιτικό κατεστημένο των διευθυντηρίων και του πολιτικού αμοραλισμού, των παγκόσμιων επιχειρηματικών και τραπεζιτικών καρτέλ, των λεσχών Μπίλντερμπεργκ και των μασονικών στοών, όλων δηλαδή αυτών των βέβηλων και αντιδημοκρατικών πάνω απ’ όλα σχηματισμών, δεν είναι δυνατόν να επιβάλουν εκ των άνω την εφαρμογή πολιτικών που τους αφορούν άμεσα. Είναι η πεποίθηση αυτού του κόσμου, του κόσμου του ΟΧΙ, ότι αξίζει μέχρι τέλους να παλέψει κανείς για το δίκιο, για την αλήθεια με οδηγό την Λογική, που πρώτοι οι Έλληνες εισήγαγαν ως μέθοδο λύσης των προβλημάτων του πολιτισμένου ανθρώπου, και είναι έτοιμοι καθώς φαίνεται να το πράξουν. Από την άλλη μεριά οι άνθρωποι του ΝΑΙ δεν μας είναι άγνωστοί. Είναι το μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο της χώρας σύσσωμο, από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, μέχρι το ΚΚΕ (αυτοί είπαν «κάνε ότι θέλεις, μόνο ΟΧΙ μη ψηφίσεις»…) και το Ποτάμι (διάβαζε Σημίτης – Μπόμπολας).
Με όλα αυτά ως δεδομένα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο σωστός δρόμος, ο φωτεινός δρόμος που επέλεξε ο ελληνικός λαός με το μεγαλειώδες Ο Χ Ι του στις 5 του Ιούλη, είναι γεμάτος αγκάθια, καθώς ο Σόιμπλε και τα υπόλοιπα αρπακτικά και όργανα του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος, που αντιμετωπίζει τους λαούς ως παραγωγικές μηχανές και αναλώσιμα υλικά, δεν είναι διατεθειμένοι ούτε καν τώρα να κάνουν βήμα πίσω. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προειδοποίηση εκ μέρους τους είναι σε ισχύ. Και αυτή λέει ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να καθίσουνε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης. Γιατί όταν είσαι ισχυρός οικονομικά και παράλληλα απαίδευτος και μισάνθρωπος, δεν νοιώθεις αυτήν την ανάγκη.
Ωστόσο, η μεταπολίτευση τελείωσε, την τέλειωσε την περασμένη Κυριακή 5 του Ιούλη 2015 ο ελληνικός λαός, αφού η ίδια και τα κόμματα που την υπηρέτησαν πιστά, δε θέλησαν ποτέ να αλλάξουν. Την τελείωσε λέγοντας στους εκπροσώπους της - ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και το νεοσύστατο αλλά με μπαγιάτικα υλικά Ποτάμι - ότι δεν πάει άλλο η κοροϊδία. Ότι πολιτική σημαίνει νοιάζομαι για το σύνολο των πολιτών της χώρας και όχι μόνον για τους ημέτερους. Κυρίως όμως, πολιτική και δημοκρατία σημαίνει ότι αποφασίζει ο λαός δημοκρατικά και ελεύθερα και εφαρμόζονται οι πολιτικές εκείνες που στηρίζονται από την πλειοψηφία του λαού και όχι εκείνες που εξυπηρετούν κάποια επιχειρηματικά ή πολιτικά τζάκια. Πάψτε λοιπόν εκπρόσωποι παρωχημένων αντιλήψεων του παλαιού κατεστημένου να υπερασπίζεστε κάτι που έχει προ πολλού τελματώσει και νεκρωθεί. Στηρίξτε την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση που διαθέτει τόλμη, ικανότητα και πολιτική θέληση να αλλάξει τα κακώς κείμενα του τόπου και να ξαναβάλει την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Στηρίξτε όσο μπορείτε, υπερβαίνοντας τα παλαιοκομματικά κριτήρια σας, την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. που παλεύει σαν πραγματικός Έλληνας μαχητής / οπλίτης να διαμηνύσει στους ξένους που επιβουλεύονται και απομυζούν την πατρίδα μας με δανεικά, υποβρύχια που γέρνουν και μίζες, ότι μέχρι εδώ και μη παρέκει. Ειδάλλως σιωπήστε. Γιατί αν συνεχίσετε την ίδια πολιτική τακτική, λειτουργώντας κοντόφθαλμα και μικρόψυχα όπως είχατε συνηθίσει, θα βρεθείτε σύσσωμοι σε μονοψήφια εκλογικά ποσοστά, κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για σας, ούτε όμως και για τη δημοκρατία στην πατρίδα.
Στην πολιτική οι γνωστές σας μέθοδοι της τρομοκράτησης του λαού, της παραπληροφόρησης και του εκφοβισμού έχουν προ πολλού μπαγιατέψει. Κύριοι και κυρίες είμαστε στο 2015 και καλό είναι να δίνετε περισσότερη σημασία στην πολιτική αντίληψη του λαού μας. Ενός Ελληνικού Λαού που για μια ακόμα φορά έκαμε το καθήκον του, όρθωσε ένα λαμπρό και μεγαλειώδες ΟΧΙ, διαμηνύοντας μέχρι τα πέρατα της γης ότι η ελληνική ψυχή δεν πεθαίνει, ότι ο Αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία είναι αδιάκοπος και στο τέλος το φως θα επικρατήσει, ενάντια στο σκότος και τις ψευδαισθήσεις.
Μέσα σε ένα περιβάλλον κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στάθηκαν όρθιοι αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στα δύσκολα διατηρούν την νηφαλιότητα και το καθαρό μυαλό που χρειάζεται κανείς για να υπερβεί μια δυσκολία. Μετά το μεγαλειώδες και ξεκάθαρο ΟΧΙ της Κυριακής με το εντυπωσιακό 62% και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση των γερμανών εθνικιστών, είναι σχεδόν βέβαιο το εξής δίλλημα, αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Ή ξεπουλιόμαστε και ξεχνάμε ως μια «κακιά παρένθεση» αυτό το μεγαλειώδες ελληνικό ΟΧΙ ή προχωράμε. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε το δεύτερο. Προχωράμε χωρίς φόβο, χωρίς ακραίες φωνές, με πίστη στις ρίζες μας, στο δημοκρατικό μας παρελθόν, στον πλούτο της γης μας, στα ιδανικά και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού των 4.000 ετών. Προχωράμε γιατί είμαστε ακόμα άνθρωποι με λογική, γιατί διαθέτουμε ακόμα στις ψυχές μας τη δύναμη του αυτεξούσιου και στα όνειρα μας το ανέσπερο ελληνικό φως.

*Ηλίας Κοπανάκης, Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc., Phd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου