Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο αφελληνισμός και ο απύθμενος εξευτελισμός του Έλληνα

Ο αφελληνισμός και ο απύθμενος εξευτελισμός του Έλληνα

Του Δαμιανού Βασιλειάδη*
Έως τώρα θεωρούσα τους κυβερνήτες μας λίγο ως πολύ μαθητευόμενους μάγους και χρήσιμους ηλίθιους. Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί υλοποιούν όλα τα στρατηγικά σχέδια των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας». Τελικά ο ιμπεριαλισμός αυτών των «φίλων», στην νέα αποικία που λέγεται Ελλάδα, ταυτίζεται απόλυτα με τον «ιμπεριαλιστικό διεθνισμό τους» που τον εφαρμόζουν συνειδητά. Προσπαθούν να καταστρέψουν το τελευταίο ανάχωμα του Ελληνισμού που είναι ο πολιτισμός των Ελλήνων. Δεν είναι λοιπόν χρήσιμοι ηλίθιοι. Καθόλου ηλίθιοι,  γιατί ξέρουν τι κάνουν. Οπότε ηλιθίως μεν πράττουν, αλλά ξέρουν τι πράττουν και το κάνουν συνειδητά. «Βλάπτουν κι οι τρεις τους την Συρία το ίδιο», όπως λέει μεταφορικά ο Κ. Καβάφης στο ποίημα του «Ας φρόντιζαν».
Ανέκαθεν διατύπωνα την άποψη ότι βιώνουμε την μεγαλύτερη και πρωτοφανή παρακμιακή πορεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους σε όλα τα επίπεδα: Ηθικά, πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και κυρίως πολιτισμικά, αλλά αυτό που συμβαίνει πια στον πολιτισμό μας ξεπερνά κάθε φαντασία κατάπτωσης και σήψης. Και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται σταδιακά και προγραμματισμένα για την μετάλλαξη του Έλληνα, σε Ανθέλληνα με την ενεργητική συναίνεσή του, όπως λέει ο Αντόνιο Γκράμσι. Και όλα αυτά γίνονται μέσω του παγκοσμιοποιημένου πολυπολιτισμού.
Γι’ αυτό τόνιζα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δημιουργήσει ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ μία ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυθρησκευτική χώρα με ανοιχτά σύνορα. Αυτό όμως που πράττει αυτή η κυβέρνηση για την καταστροφή του Ελληνισμού, εξευτελίζοντας ίσως το μόνο μας απομείναν όπλο που διαθέτουμε, δηλαδή τον πολιτισμό, ούτε ο Κώστας Σημίτης ούτε ο Γιώργος (Τζέφρυ) Παπανδρέου θα το φανταζόταν ποτέ. Η «πρώτη φορά Αριστερά» θα είναι η τελευταία στην Ελλάδα. Ξευτέλισαν οι κυβερνώντες που κοινωνικά είναι καπιταλιστές και απλώς κολλάνε την ταμπέλα του αριστερού, κάθε έννοια της αριστεράς. 
Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.Ελ. ανέδειξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ για να υλοποιήσουν τον οικονομικό, εθνικό και πολιτιστικό εξευτελισμό και στραγγαλισμό της Ελλάδας. Τόσο ο ιμπεριαλισμός και οι στόχοι του όσο και η πολιτική της κυβέρνησης αυτής ταυτίζονται σε όλα τα οικονομικά, εθνικά και πολιτιστικά θέματα.
Το πιο καθοριστικό ωστόσο είναι ο πολιτισμικός ιμπεριαλισμός, που εφαρμόζουν με τον ψευτοδιεθνισμό που εφαρμόζουν, αλλοιώνοντας την συνείδηση των Ελλήνων. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Είναι όλα σχεδιασμένα στο παρασκήνιο. Το πρόγραμμα του ιμπεριαλισμού των εγχώριων και εξωχώριων κέντρων στόχο έχουν να μεταλλάξουν αυτό το έθνος σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολυπολιτισμικό αχταρμά, έρμαιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποιούνται ως χρήσιμοι ηλίθιοι για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Τώρα έρχεται σταδιακά μετά τον Νίκο Φίλη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς να χτυπήσει με τον ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ του μπαλτά την ίδια την ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του Έλληνα.
Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις αυτού του κυρίου και τις πολυπολιτισμικές αντιλήψεις που θέλει και με την μορφή της τέχνης να περάσει στην ελληνική κοινωνία: Η επίθεση κατά του Ελληνισμού είναι συνολική και αφορά όλους τους τομείς ύπαρξης των Ελλήνων. Θα πρέπει να καταστραφούν όλα τα ιερά και όσια αυτής της χώρας, για να αλλάξουν ό,τι θυμίζει Έλληνες και Ελληνισμό: Επιτέλους πρέπει να οι Έλληνες να αντιδράσουν και να μην φοβηθούν την ιδεολογική τρομοκρατία όλων αυτών των υπηρετών των ξένων συμφερόντων, που τρομοκρατούν τον Έλληνα για να μην αντιδράσει, ως εθνικιστή, ρατσιστή, σοβινιστή, Ελληναρά κ.λπ. Σε μένα τουλάχιστον αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία δεν περνά. Οι ίδιοι είναι ρατσιστές του χειρίστου είδους, γιατί προσπαθούν να αφανίσουν ένα έθνος με όλα τα μέσα, αλλά τελικά και με το χειρότερο όπλο, που είναι η εξάλειψη του ελληνισμού, ως πανανθρώπινη αξία, μεταβάλλοντάς μας σε ζώα, για να γίνουμε στην κυριολεξία της λέξης πλήρως υποταγμένα υποζύγια της Νέας Τάξης.
Προκαλώ όλους αυτούς τους Ανθέλληνες να μου απαντήσουν, όμως όχι ανώνυμα. Ας απαντήσουν επωνύμως, αν έχουν τα κότσια, για να ξεσκεπάσαμε επιτέλους το ποιόν τους. Ξεπέρασαν την ανοχή μας. Φτάνει πια ο εξευτελισμός του Έλληνα!
Δείτε τι σκέφτονται για μας χωρίς εμάς. Όμως εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε. Όλους αυτούς που καταστρέφουν την πατρίδα μας πρέπει να τους στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας!
Ο Jan Fabre αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ 10/02 18:56
«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που θα επιμελούμαι το Φεστιβάλ ελπίζω να χτίσω γέφυρες και να αναπτύξω τον διάλογο. Ελπίζω να το καταστήσω αντιπροσωπευτικό της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μέσα στην οποία βρίσκεται» δήλωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Α Fabre, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση στον Βέλγο καλλιτέχνη να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (πρώην Ελληνικό Φεστιβάλ, Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) για τα έτη 2016 - 2019. Ο Fabre θα είναι υπεύθυνος για τις καλλιτεχνικές επιλογές, και επομένως για την επιλογή των καλλιτεχνών και την ανάπτυξη των θεματικών και των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.
Με δεδομένο ότι ο Fabre είναι ενεργός ως εικαστικός, θεατρικός δημιουργός, παραστατικός καλλιτέχνης, χορογράφος και συγγραφέας, οι τομείς αυτοί θα αντανακλώνται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Υπό την εποπτεία του, η επιμέλεια θα κατανέμεται μεταξύ της ομάδας του ως εξής: Προγραμματισμός Λογοτεχνίας και Ιδεών: Sigrid Bousset, Νέων Καλλιτεχνών Θεάτρου και Χορού: Edith Cassiers, Εικαστικών Τεχνών: Bart De Baere και Κατερίνα Κοσκινά, Παραστατικών Τεχνών: Joanna De Vos και…».

*Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Αθήνα, 1.4.2016




Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Λεοντή προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Φάμπρ
Εν μέσω αντιδράσεων από τον καλλιτεχνικό κόσμο ύστερα από την γνωστοποίηση της κατεύθυνσης του φετινού Ελληνικού Φεστιβάλ που θα γίνει Διεθνές Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει κυρίως παραγωγές που αφορούν Βέλγους καλλιτέχνες, αφού εκείνους γνωρίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιάν Φάμπρ, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής στέλνει την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Καθηγητή του πολυτεχνείου κύριο Μπαλτά
Κύριε Υπουργέ,

Οι επιλογές σας, – δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι μνημονιακή υποχρέωση - σε πρόσωπα που καλείτε από......το εξωτερικό, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη,την προώθηση και την προβολή του σύγχρονου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού, με αφήνουν άναυδο!!
Μας πέταξε «στη μούρη», χωρίς αιδώ, χωρίς ευγένεια, με έπαρση, θράσος και αναίδεια, ένα ... ΕΤΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ!! με δικά του έργα, με Βέλγους καλλιτέχνες και με έξοδα τού πενιχρού Ελληνικού δημοσίου, που θα παρουσιάσει φέτος το ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που άλλαξε και τ’ όνομά του, σε ΔΙΕΘΝΕΣ...για να ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή με τον ντόπιο πληθυσμό... (Διεθνιλίκι με έργα ενός ατόμου πρώτη φορά το ακούω...Τι σπουδαία ιδέα!).
Για μία τετραετία θα πρέπει οι Έλληνες καλλιτέχνες να διδαχτούμε πρώτα από Βέλγους και μετά,θα δούμε τι θα γίνει, αν είμαστε καλοί μαθητές!!
Υπενθυμείστε, παρακαλώ, στον κύριο καλλιτεχνικό διευθυντή ότι, ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των Βέλγων η δικό του...Κάτι υπάρχει κι αλλού από Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Ποίηση, Λογοτεχνία, Εικαστικά.....
Επισημαίνω και κάτι που παρατήρησα τελευταία, όχι μόνο στο δημόσιο τομέα.
Μουσείο Μπενάκη: ΓΑΛΛΟΣ, Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου: ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: ΓΑΛΛΙΔΑ, Ελληνικό Φεστιβάλ: ΒΕΛΓΟΣ... η συνέχεια;
Μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες καλλιτέχνες, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ! 
ΟΛΟΙ οι Έλληνες, καλλιτέχνες και κοινό, είμαστε απέναντί σ’ αυτή τη λογική και σ’ αυτές τις επιλογές.
Στο παρελθόν είχαμε απαγορεύσεις,λογοκρισίες και τώρα αποκλεισμούς. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα και δε φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να επαίρεται για τη συμβολή του στον πολιτισμό της χώρας του.
Οι ενέργειε αυτές κουμπώνουν απόλυτα με το λεχθέν κατά το παρελθόν ότι, ο έλεγχος μιάς χώρας περνάει μέσα από τον έλεγχο του πολιτισμού της.
Αλλάξτε ρότα κύριε Υπουργέ. ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! Απαλλάξτε μας από αυτές τις επιλογές. Μην εμποδίζετε με τον τρόπο σας την ελπίδα από τους δημιουργούς της πατρίδας μας. ΦΤΑΝΕΙ ! Μήπως «φραγκέψαμε»;
Κύριε Υπουργέ,
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΕΛΓΟΣ. Έχω την τιμή και το προνόμιο, να είμαι πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας.
Αλήθεια, αν επεδίωκα να γίνω Βέλγος πολίτης, μήπως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το ορατόριο μου «ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ», το οποίο παρακολούθησε και ο εξοχώτατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που με κάλεσε στο γραφείο του να με συγχαρεί για το ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα έργο μου, όπως μου ετόνισε;
ΚΡΙΜΑ!
Χρήστος Λεοντής
Πιστός και αμετανόητος υπηρέτης του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου