Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ο Αναστασιάδης επιχειρεί κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Αναστασιάδης επιχειρεί κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στις τελευταίες διαπραγματεύσεις, ο Αναστασιάδης εμφανίζεται απλώς ως “Εξοχώτατος πρόεδρος ελληνοκυπριακής κοινότητας” και όχι ως ο νόμιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
...Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί, ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες... η βλακεία, η μωρία, η εγωπάθεια, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις... είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα”.
Γιώργος Σεφέρης (για τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού στις δεκαετίες 1950–60).
της Αθηνάς Κατσαφάδου*
Τον Μάρτιο του 1974, ο Ιωαννίδης είπε στον Ωνάση: “Στην εξωτερική πολιτική τα πάμε πολύ καλά. Και στο βορειοηπειρωτικό και στην Κύπρο. Μούπαν να βγάλω από την μέση τον παπά και αυτοί θα μας δώσουν το νησί”. Ο Ωνάσης αμέσως τον ρώτησε: “Και καλά, γιατί σου λένε να το κάνεις εσύ και δεν το κάνουν οι ίδιοι;”
Ο Ιωαννίδης επιχείρησε να σκοτώσει τον Μακάριο και να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία – όπως τώρα πασχίζουνε οι ίδιοι πάντα “φίλοι” μας δια της κυρίας Νούλαντ στην Γενεύη. Τότε επί Ιωαννίδη την σχεδίαση και την υλοποίηση αυτής της βρωμοδουλειάς την είχε ο Χένρυ Κίσσινγκερ μαζί με τον βρεττανικό παράγοντα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η κατάληψη με προδοσία της βόρειας Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Το σχέδιο υλοποιήθηκε όχι ακριβώς στην εντέλεια γιατί τους ξέφυγε ο παπάς. Εν μέρει. Ο Ιωαννίδης πέθανε στην φυλακή με το ιστορικό ελαφρυντικό ότι ξεγελάστηκε. Για τον σημερινό πρόεδρο δεν θα υπάρξει αυτό το ελαφρυντικό.
Οι σύμμαχοι και “φίλοι” Άγγλοι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μάς είχαν υποσχεθεί την Κύπρο, την οποία κατείχαν από το 1878. Με αφορμή τον εμφύλιο, τον οποίο αυτοί υποκίνησαν, δεν μας την έδωσαν. Τα ηρωϊκά κατορθώματα της ΕΟΚΑ με αρχηγό τον Διγενή άρχισαν τον εθνοαπελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων αγωνιστών κατά της Αγγλοκρατίας. Συγκλονίστηκε ο πλανήτης από τον ηρωϊκό θάνατο αμούστακων παλληκαριών 15 και 16 ετών, τα οποία τραγουδούσαν τον εθνικό μας ύμνο και πήγαιναν με το χαμόγελο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μόνο το αριστερό ΑΚΕΛ δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση συμπαράστασης στον μαχόμενο Κυπριακό λαό. Το 2004 έδινε μάχες υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ. Και σήμερα το ΑΚΕΛ στηρίζει τους Αναστασιάδη – Νούλαντ. Εδώ, πρέπει να τονίσουμε την εξαιρετική στάση του ΚΚΕ, το οποίο δια του γραμματέα του κυρίου Κουτσούμπα έλαβε σαφή θέση κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και υπέρ του ενιαίου κράτους για την Κύπρο. Η εθνική στάση του ΚΚΕ προκάλεσε την μήνιν του “αδελφού” ΑΚΕΛ. Περιέργως (;), το κυπριακό αυτό αριστερό κόμμα είναι ο πρωτεργάτης όλων των υποχωρητικών–συμβιβαστικών λύσεων που έχουν εμφανιστεί ως τα σήμερα για το Κυπριακό.
Το 2004 ο Κυπριακός Ελληνισμός κατεψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το εκτρωματικό σχέδιο ΑΝΑΝ. Πρόεδρος της Κύπρου ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος. Συγκλονιστικό το μήνυμα που απηύθυνε στο λαό του προτείνοντάς του να το καταψηφίσει: ..Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω κοινότητα...”. Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο σχέδιο παραβίαζε όλες τις βασικές διατάξεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένου και του Χάρτου Ηνωμένων Εθνών. (Μην έχετε καμμιά αμφιβολία πως “περίοπτοι” συνταγματολόγοι και άλλοι καθηγητές όπως λόγου χάριν ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο κ. Θάνος Βερέμης, το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Σταθόπουλους και βεβαίως όλη η εθνομηδενιστική κομπανία της χώρας μας με περίσσιο φανατισμό υποστήριζαν αυτό το εξάμβλωμα). Το απερίγραπτο αυτό σχέδιο κατέρριπτε τον κανόνα της πλειοψηφίας (δημοκρατία) αφού υπήρχαν για όλα τα θέματα μόνιμα βέτο και των δύο κυπριακών κοινοτήτων σε κάθε επίπεδο λήψης των αποφάσεων και σε όλη την γκάμα της εξουσίας. Σε περίπτωση αδιεξόδου, ξένοι δικαστές θα αποφάσιζαν τα πάντα. Δηλαδή το κρατικό αυτό μόρφωμα θα διοικείτο από ξένους δικαστές ξεπερνώντας στο άψε σβήσε τον κανόνα του Μοντεσκιέ περί διάκρισης των εξουσιών. Τώρα θα μου πείτε: Eίναι δυνατό ο κάθε Αλιβιζάτος καθηγητής συνταγματολόγος να υποστηρίζει ένα τέτοιο νομικό και πολιτικό ανοσιούργημα; Βεβαίως είναι. Όταν είσαι εθνομηδενιστής και συνεργάτης και στέλεχος των ιδρυμάτων του Σόρος, όπως ο ως άνω, είναι δυνατόν. Ή αν χρηματοδοτείσαι από την CIA όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, βεβαίως είναι. Όλο το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον άρτι επανεμφανισθέντα (τι άλλο θα δούμε) Γιώργο Παπανδρέου, ήσαν υμνητές του σχεδίου ΑΝΑΝ. Φυσιολογικό. Αφού το επέτασσε ο υπερατλαντικός “φίλος” μας; Πώς νομίζετε ότι κατεστράφη η χώρα μας; Aπό αυτό το διεφθαρμένο παρασιτικό πολιτικό σύστημα κατεστράφη. Το προτεινόμενο από το σχέδιο αυτό κράτος, απαγορεύεται να έχει αστυνομία παρά μόνον πολυεθνική και απαγορεύεται να έχει στρατό, δηλαδή το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και αυτό μόνιμα και όχι ως προσωρινό μέτρο όπως συνέβη με την Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δικαίως ο κυπριακός λαός, παρά την τεράστια πίεση και την εκστρατεία τρόμου που δέχτηκε, το έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ή μήπως όχι ;
Όχι. Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου κ. Ομπάμα το επανέφερε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται πιο φτιασιδωμένη, πιο μεταμοντέρνα. Ο κύριος Ομπάμα βιάζεται. Βιάζεται πολύ. Θέλει να έχουν πέσει υπογραφές σε βασικά θέματα πριν αναλάβει ο Τράμπ. Τον ευνοούν και οι εδώ συνθήκες. Πού θα ξαναβρεθούν τέτοιοι συνεργάτες-“εργαλεία” σε Ελλάδα και Κύπρο για να επιβάλλουν την σημερινή επινόηση της κυρίας Νούλαντ; Η Ελλάδα με την “πρώτη φορά Άριστερά” μετεξελίσσεται ραγδαίως από χώρα σε χώρο. Η κυβέρνηση αυτή επικυριαρχείται από τους εθνομηδενιστές οι οποίοι, ως γνωστόν δεν αγαπούν την πατρίδα. Δεν αγαπούν και τον λαό. Έτσι, καθίστανται οι πλέον “πρόθυμοι” στις εντολές των δυτικών, τους οποίους έχουν θεοποιήσει. Δεν έχουν αίσθημα πατρίδας. Δεν έχουν αίσθηση ιστορίας. Ό,τι τους πουν το κάνουν. Ποιος άλλος θα τολμούσε να φέρει τον κόφτη, να πουλήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έναντι πινακίου φακής σε ξένα ληστρικά funds, να υποθηκεύσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού για 99 χρόνια υπό την άμεση εποπτεία των ξένων, να γεμίσει την χώρα με εποίκους; Ο δε Αναστασιάδης, από παλιά “φίλος” τους. Ήδη, το 2004 έδωσε “εξετάσεις”. Τις πέρασε. Με άριστα. Πολέμησε λυσσαλέα για να επιβληθεί το σχέδιο ΑΝΑΝ. (Στον τόπο μας, όσοι και όσες είναι πειθήνια όργανα των ξένων – εννοώ να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και μόνο τα συμφέροντα των αποικιοκρατών - έχουν διανύσει και διανύουν λαμπρή καριέρα). Το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Αναστασιάδη έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του επιχειρηματία Lebedev – υπόθεση δύο δισ. δολλαρίων, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια.
Στα κυπριακά μέσα και στην κυπριακή βουλή η υπόθεση Lebedev - Αναστασιάδη – Φιλίππου έχει αποκτήσει μία απειλητική ονομασία και ονομάζεται εκβιασμός Νούλαντ. Eπίσης ο Παναγιώτης Π. Κλεοβούλου δικηγόρος και εκπρόσωπος “Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας” απαιτούν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να παύσει τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη λόγω παράνομης διαδικασίας των συνομιλιών στην Γενεύη, οι οποίες αποβλέπουν στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, ο Κύπριος συνάδελφος αναφέρεται και παραθέτει από το youtube 4 βίντεο, τα οποία προβάλλονται και αποδεικνύουν την εξάρτηση του προέδρου Αναστασιάδη από το αλκοόλ καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Σύμφωνα με τις παραπάνω σοβαρότατες καταγγελλίες του συναδέλφου, αυτόματα και συνειρμικά δεν μπορώ να μη θυμηθώ τον οινόφλυγα Γιέλτσιν, ο οποίος επί των ημερών του κατέστρεψε σχεδόν την Ρωσία. Την έσωσε την τελευταία στιγμή ο Πούτιν.
Μετά την απροσδόκητη και παρά πάσα φαντασία εκλογή Τράμπ, το σύστημα του βαθέως αμερικανικού κράτους που υποστήριζε την Χίλαρυ, αποσυντονίστηκε. Και μαζί με αυτό και το ζεύγος Ομπάμα, το οποίο λειτούργησε – πράγμα ανήκουστο στα ιστορικά χρονικά – ως κομματάρχης της Χίλαρυ! Θα αξιοποιούσε την Μισέλ, βέβαια. Η Βικτώρια Νούλαντ, Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρέπει να επιλύσει άμεσα, δηλαδή να τροχιοδρομήσει με τέτοιο τρόπο το Κυπριακό πριν αποχωρήσει στις 20 Ιανουαρίου, οπότε να μην έχουν οι εμπλεκόμενοι πολλές διαφυγές μετά την εκλογή Τράμπ. Θέλει να μετατρέψει την Κύπρο, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε προτεκτοράτο. Μετατρέποντας την Κύπρο σε προτεκτοράτο, βάζει “από το παράθυρο” στην Ευρώπη την Τουρκία μέσω των τουρκοκυπρίων, τους οποίους χειραγωγεί και ελέγχει απολύτως. Έτσι, η Τουρκία θα έχει όλα τα δικαιώματα και καμμία από τις υποχρεώσεις. Μεγάλο δώρο στην Τουρκία, αφού είναι πλέον αποφασισμένη από τους Αμερικανούς η δημιουργία Κουρδικού κράτους. Για να την κρατήσουν οι Αμερικανοί στο δυτικό μπλοκ δυνάμεων τής παραχωρούν την μέγιστη ωφέλεια. Την Κύπρο. Στις αλλαγές συνόρων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εντάσσεται και η Κύπρος. Έτσι αποφάσισαν τα πιο σκληρά νεοφιλελευθερα κέντρα των ΗΠΑ. Αυτά που προωθούν την με κάθε θυσία σύγκρουση με την Ρωσία του Πούτιν. Γι΄ αυτό δαιμονοποιείται σε όλα τά δυτικά ΜΜΕ η Ρωσία. Συμβάλλει πολύ σε αυτό και ο πακτωλός των χρημάτων του Τζώρτζ Σόρος. Εάν ευοδωθεί και περάσει αυτό το σκοτεινό σχέδιο, τότε η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η σύμμαχός τους Αγγλία θα ελέγχουν πλήρως το νησί, συμβάλλοντας στην περαιτέρω περικύκλωση της Ρωσίας από τα νότια.
Στόχος της Βικτώρια είναι να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ΠΡΙΝ από το δημοψήφισμα. Έτσι και αλλιώς η Βικτώρια δεν εμπιστεύεται τα δημοψηφίσματα. Ούτε τους λαούς. Είναι εθνολαϊκιστές. Και, μετά απ' αυτό που έπαθε με την εκλογή Τράμπ, έχασε και την υπομονή της. Θα “πείσει” τον Αναστασιάδη να εκπροσωπήσει στην Γενεύη την ελληνοκυπριακή κοινότητα και όχι την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που οι Τούρκοι δεν θέλουν καν να ακούσουν, όχι να καθήσουν και στο ίδιο τραπέζι. Έτσι σιωπηρά, ύπουλα και μεθοδικά αυτοκαταργείται από την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι καρτέλλες επάνω στο τραπέζι διαπραγματεύσεων έγραφαν ακριβώς αυτό. “Εξοχώτατος πρόεδρος ελληνοκυπριακής κοινότητας” και “εξοχώτατος πρόεδρος τουρκοκυπριακής κοινότητας”. Ίσοι και όμοιοι. Το 82% των ελληνοκυπρίων εξισούται με το 18% των τουρκοκυπρίων! Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν απών. Η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν απούσα. Παρών ήταν ο εκπρόσωπος των ελληνοκυπρίων. Εν κρυφώ και παραβύστω - χωρίς καμμία εξουσιοδότηση από το λαϊκό σώμα και χωρίς να ενημερώσει κανέναν – κατέλυσε στην Γενεύη, μόνος εκείνος, την Κυπριακή Δημοκρατία και εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των ελληνοκυπρίων. Η συνωμοσία ενός ηγέτη εναντίον του λαού του είναι πλήρης. Η απόλυτη πολιτική αλητεία. Η έσχατη προδοσία. Για να μιλήσουμε επί τέλους χωρίς περιστροφές.
Η Βικτώρια Νούλαντ, που επινόησε και εφάρμοσε αυτό το νεοφανές πραξικόπημα, (είχε τον λόγο του ο απερχόμενος Ομπάμα που την έφερε πεσκέσι στον Ελληνικό λαό στο πρόσφατο ταξιδάκι του στην Αθήνα για να προετοιμάσει την Γενεύη) ήταν διαδοχικά πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ, εκπρόσωπος της Χίλαρυ Κλίντον και διοργανώτρια του πραξικοπήματος στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014. Ο σύζυγός της, Robert Kagan, πληρώνεται από τον πρώην εμίρη του Κατάρ στο Brookings Institution. Η κυρία Νούλαντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του προέδρου Γιανούκοβιτς στο Κίεβο, που οδήγησε στον εμφύλιο της Ουκρανίας και στην διατάραξη των σχέσεων της Δύσης με την Ρωσία. Η Νούλαντ θέλει πάση θυσία να κλείσει το Κυπριακό πριν αναλάβει ο Τράμπ. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται κάτω από τον πλήρη έλεγχο και καθοδήγηση της Νούλαντ. Στόχος και επιδίωξή της είναι η κατάργηση του διεθνώς αναγνωρισμένου ανεξάρτητου και κυρίαρχου Κυπριακού κράτους. Η Κύπρος εδώ και δεκαετίες ζητούσε διεθνή διάσκεψη. Ο ξένος παράγων γνωρίζει ότι και αυτό το μόρφωμα δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφισθεί από τον κυπριακό λαό. Αποφάσισαν, για να ξεπεράσουν αυτό το “εμπόδιο” της λαϊκής κυριαρχίας, να θεσπίσουν “προσωρινές συμφωνίες”, οι οποίες θα περιέχουν βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου. Αυτές οι προσωρινές ρυθμίσεις θα περιβληθούν με το απαραίτητο διεθνές κύρος μέσω αποφάσεων της ΕΕ και της “πολυμερούς διάσκεψης”. Άλλο πολυμερής και τελείως διαφορετικό διεθνής διάσκεψη, την οποία επιζητούσε επί δεκαετίες η Κύπρος. Στην πολυμερή οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν τις αποφάσεις. Στην διεθνή διάσκεψη, όχι. Ο σχεδιασμός της Νούλαντ προβλέπει “προσωρινή συμφωνία” Ελληνοκυπρίων (δηλαδή Αναστασιάδη – Νούλαντ) και Τουρκοκυπρίων (Ακιντζί, δηλαδή Ερντογάν), που θα επιχειρηθεί να περιβληθεί διεθνές κύρος μέσω αποφάσεων της ΕΕ και των εγγυητριών δυνάμεων (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία που θα συγκαλέσει ο ΟΗΕ). Οι βασικές πρόνοιες αυτής της “προσωρινής συμφωνίας” θα υιοθετηθούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες από τώρα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα αρχίζει να εξαφανίζεται προτού καν γίνει το δημοψήφισμα! Τοιουτοτρόπως φέρνουν τον λαό προ τετελεσμένων. Η πολιτική απάτη. Η πολιτική ανηθικότης. Ο τέλειος εκβιασμός. Προδοσία. Το επιχείρημα των εθνομηδενιστών σίγουρα θα είναι να μην απορριφθεί τάχαμου μία συμφωνία που έχουν εγκρίνει ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η Ελλάδα! Η μεταμοντέρνα εκδοχή του λεγόμενου “νομιμοφανούς πραξικοπήματος”.
Οι ξένοι, αναμφισβήτητα, είναι πολύ δυνατοί αυτήν την περίοδο. Έχουν καθ' ολοκληρία δικό τους, τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κύπρου. Τον Αναστασιάδη. Αυτόν χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν το δημοψήφισμα και να δεσμεύσουν όσο μπορούν την Ελλάδα, την ΕΕ και την Κύπρο. Και η Αθήνα; Η Αθήνα επιμένει στην βολική θέση ότι “η Κύπρος αποφασίζει και η Αθήνα συμπαραστέκεται”. Με την λέξη “συμπαραστέκεται” εννοεί: βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, ακολουθώντας κατά κάποιο τρόπο τη λογική τού “η Κύπρος βρίσκεται μακριά”. Αυτήν την λογική ακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες το εθνικό κέντρο, αποσείοντας τις ευθύνες του έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού. Δηλαδή, εάν ο πρόεδρος της Κύπρου τρελλαθεί και μας παρασύρει στην άβυσσο, εμείς ως εθνικό κέντρο απλώς θα συμπαραστεκόμαστε; Δηλαδή, θα κυττάζουμε τον ελληνισμό επιβαίνοντα στο αεροπλανοφόρο ΚΥΠΡΟΣ να βυθίζεται καί ημείς θα άδομεν; Θα έλθει σύντομα, μα πολύ σύντομα, η σειρά μας. Θα καταρρεύσουμε σαν χάρτινος πύργος. Η θεωρία του ντόμινο.
Αλλά, αυτός ο τόπος δεν έχει μόνον τους προαναφερθέντες. Όχι. Ο Σεφέρης έχει δίκιο. Αυτοί δεν ανήκουν στην ζωντανή Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει πολίτες καί πολιτικούς που έχουν αξιοπρέπεια, τιμή, θάρρος, θέληση, ανδρεία και αρετή. Δεν έχουν χαθεί όλα. Ο Ελληνισμός βράζει... περιμένει την άγια ώρα.

*Αθηνά Κατσαφάδου, δικηγόρος, τέως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου