Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Επανεκκίνηση: Καταθέτει μηνύσεις για δημοκρατικές ελευθερίες

Επανεκκίνηση: Καταθέτει μηνύσεις για δημοκρατικές ελευθερίες

Συνέντευξη τύπου της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – RESTART, στις 2.4.2019 – 12:00 – ΕΣΗΕΑ

Σε μηνύσεις, για τις συλλήψεις στο Σύνταγμα, προχωράει η ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ (Μπούτρης, Σπάθας, Κωνσταντακόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντακάκης)

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι Δ. Σπάθας – δικηγόρος, Δ. Κωνσταντακόπουλος – δημοσιογράφος, Σ. Θεοδωρόπουλος και Α. Κωνσταντάκης – δικηγόροι και Γιώργος Μπούτρης – οικονομολόγος, ο οποίος άνοιξε και συντόνισε την συνέντευξη τύπου.
Παραβρέθηκαν επίσης οι: Παν. Λαφαζάνης – γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Γιώργος Καλεάδης – πρ. της «Πυρίκαυστος Ελλάδα», Θανάσης Γούναρης – γραμ. Δ.Ε. «Πειρατές», Λευτέρης Μαγιάκης, υποψ. δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιάννης Μαύρος, ο Γιάννης Σχίζας, ο Νίκος Καραβαζάκης, κ.ά.
Ο Γ. Μπούτρης άνοιξε την συνέντευξη με τα εξής: Η επιβληθείσα τεχνητή κρίση, με χρεοκρατία, πτωχεύει το κράτος και τους πολίτες, στους οποίους επίσης καταστέλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μην υπάρχουν αντιστάσεις, με τελικό σκοπό, ξένοι επικυρίαρχοι να αποκτήσουν δωρεάν τις μεγάλες κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, τις υποδομές, τη γη και τον ορυκτό πλούτο.
Οι διεξοδικές μελέτες εξόδου από την τεχνητή κρίση, ταυτόχρονα με την κινηματική μας δράση, δίπλα σε καθημαγμένους πολίτες, συνδυάζονται με προτάσεις και ενέργειες για τα συνταγματικώς και διεθνώς προστατευόμενα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκινώντας από την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, που κατεστάλησαν για μια ακόμη φορά με το κύμα προληπτικών προσαγωγών πολιτών σε διάφορες πόλεις, αλλά και των συναγωνιστών Παν. Μαντά και Γ. Σπαθόπουλου (μέλη επίσης του ΔΗ.Κ.ΚΙ. και της ΛΑ.Ε.) στην Αθήνα. Οι συναγωνιστές, μαζί με κλιμάκιο του Restart μοίραζαν έντυπα για το μήνυμα της λευτεριάς του 1821, που πάλι είναι ζητούμενη, όπως και για την πολιτική προδοσία της «συμφωνίας» των Πρεσπών.
Στις νομικές ενέργειες και τον τρόπο δράσης μας, που αφορά όλους τους πολίτες, θα αναφερθούν τα μέλη μας – νομικοί.
Σημειώνουμε, πως πολλά κόμματα (εκτός βουλής), συλλογικότητες και ανένταχτοι πολίτες, έδειξαν την οργή τους και μας έστειλαν γραπτά την συμπαράσταση και στήριξή τους, υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, όπου αρκετοί δημοσιογράφοι έψεξαν τους πολιτικούς εντολείς αυτής της ενέργειας.
Ξεκαθαρίζουμε, ότι δεν τα βάζουμε με τα υποταγμένα κόμματα των … αρμοστών. Τη δουλειά τους κάνουν. (όπου: αρμοστής = ασκεί τα καθήκοντα του κυβερνήτη σε μια κατεχόμενη χώρα).
Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την συμμετοχή των πολιτών, για να υπερασπιστούμε στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες που πλήττονται, για να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις και τη χώρα μας.
Τέλος, για τα ζητήματα στα όρια της γενοκτονίας και της συντριπτικής υποβάθμισης της ζωής των πολιτών, σ΄ αυτό το αντιδημοκρατικό περιβάλλον που μας έχουν φέρει να ζούμε, φιμωμένοι και σκλάβοι, θα ακολουθήσουν και σχετικές δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ζωής, της υγείας, της αξιοπρέπειας.
Δημήτρης Σπάθας: Οι καταθέσεις μηνύσεων γίνονται, μετά από την κατάθεση αίτησης παροχής πληροφοριών (αρμοδίως) για όσους έδωσαν την πολιτική εντολή και όσους προέβησαν στις συλλήψεις, προσαγωγές και κρατήσεις.
Καταργείται στην πράξη το συνταγματικό μας δικαίωμα να «εκφράζουμε και να διαδίδουμε προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς μας» (άρθρο 14 παρ.1, του συντάγματος).
Η σύλληψη και προσαγωγή, έχει ήδη παραβιάσει το άρθρο 325 Π.Κ. καθώς και άλλες διατάξεις.
Οι αστυνομικοί ρωτούσαν τι έγραφε το διπλωμένο πανό και ήθελαν … να διαβάσουν το κείμενο.
Σημειώνουμε, ότι η ντουντούκα χρησιμοποιήθηκε, μετά το σμπρώξιμο από τους αστυνομικούς.
Δεν θα περάσει ο ολοκληρωτισμός με τον έλεγχο της σκέψης και την φίμωση των πολιτών.
Το Εθνικό και το Διεθνές δίκαιο είναι αναπαλλοτρίωτα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, που κάθε άτομο δικαιούται. Αυτά περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό. Θα υπάρξει συνέχεια των ενεργειών μας.
Καλούμε τον κάθε δημοκράτη – πατριώτη να ενεργοποιηθεί με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο, για να προλάβουμε την κατολίσθηση σε αυταρχικές – αντιδημοκρατικές μεθόδους, κάτω από την επίφαση μιας αποφλοιωμένης δημοκρατίας. Διότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε το σιγά – σιγά να μετατραπεί σε κανονικότητα όπως και τα μνημόνια που μας επέβαλλαν και ισχύουν κατ΄ αρχήν έως το 2060.
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, επεσήμανε τον πολύ ανησυχητικό χαρακτήρα των αστυνομικών διώξεων και καταστολής, έναντι αγωνιστών οι οποίοι μάλιστα ήταν και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πριν το 2015 (Παν. Μαντάς και Παν. Λαφαζάνης) και πολλών άλλων πολιτών, είτε για την έκφραση απόψεων κατά της «συμφωνίας» των Πρεσπών, είτε εναντίον της αρπαγής από τους πιστωτές σπιτιών των Ελλήνων πολιτών. Οι ανώτεροι αστυνομικοί απευθυνόντουσαν στον Π. Μαντά εξ αρχής με το επώνυμό του, που σημαίνει πως δεν υπήρχε θέμα ελέγχου ταυτότητας, που δεν του ζητήθηκε, οπότε, ούτε και γι΄ αυτό έμπαινε θέμα προσαγωγής του. Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι, αν υπάρχει απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα, εκπορεύεται ακριβώς από το τμήμα Πολιτεύματος της Ασφάλειας και όχι από πολιτικούς ή κοινωνικούς αγωνιστές. Ο συγγραφέας, συνέδεσε την δίωξη Μαντά και την δίωξη Λαφαζάνη, με την επίθεση κατά της μεγάλης διαδήλωσης για το Μακεδονικό και με την «κατασκοπολογία» του περασμένου καλοκαιριού. Αντανακλούν, όπως είπε, και την αυξανόμενη, άμεση επιρροή ξένων δυνάμεων στην κυβέρνηση και το κράτος.
Σαράντος Θεοδωρόπουλος: Η Κυβέρνηση Περιορισμένης Ευθύνης ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ, έχει απογοητεύσει πλήρως τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα. Εισπράττει μια ογκούμενη δυσαρέσκεια. Για να την καταστείλει επιστρατεύει πρωτοφανή αστυνομικά – κατασταλτικά μέτρα με προληπτικές συλλήψεις και τρομοκρατικές προσαγωγές. Έχουν σχηματιστεί πάνω από 15 δικογραφίες σε όλη την Ελλάδα εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών οι 7 από τις οποίες αφορούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι νόμιμες και ειρηνικές διαδηλώσεις πνίγονται στα χημικά και εναντίον των διαδηλωτών εξασκείται βία πρωτοφανούς βιαιότητας, όπου τίθεται σε κίνδυνο και η ανθρώπινη ζωή. Οδηγούνται στο ακροατήριο συνδικαλιστές που επιχείρησαν καταλήψεις. Συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι. Ποινικοποιούνται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και διώκονται αγωνιστές των κινημάτων κατά των διοδίων, κατά των εξορύξεων, κατά των ανεμογεννητριών.
Για να εξυπηρετήσει όλα τα κέντρα της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ η κυβέρνηση κατασκευάζει ένα άσχημο κόσμο, ανήθικο, αυταρχικά πλασμένο. Στις 25 Μαρτίου 2019 οι κατασταλτικές δυνάμεις στην Καλλιθέα εξετέλεσαν αποστολή σωματοφυλακής των χρυσαυγιτών τραμπούκων. Από τις χειροβομβίδες κρότου- λάμψης που εκτόξευσαν κατά του δημοκρατικού λαού που διαμαρτυρόταν τραυματίστηκε σοβαρά στο ακουστικό νεύρο ο μουσικός Κώστας Γεωργόπουλος.
Και το πρωτοφανές περιστατικό την 24 Μάρτη 2019, οπότε στη μαθητική παρέλαση συνελήφθησαν για διανομή προκηρύξεων και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ ο Παναγιώτης Μαντάς και ο Γιώργος Σπαθόπουλος.
Το κείμενο της προκήρυξης το έχετε διαβάσει. Κάνει μια αξιολόγηση της εθνεγερσίας του 1821 και τη συνδέει με τη σημερινή εποχή. Φαίνεται ότι οι κυβερνήτες μας, δεν αντέχουν την κριτική για την προδοτική για τα λαϊκά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών.
Στην περίπτωση της προσαγωγής Μαντά – Σπαθόπουλου έλαβαν χώρα και τα εξής συμβάντα τα οποία ο τόπος είχε να δει από την εποχή του Μάλλιου, του Μπάμπαλη και του Καραπαναγιώτη: α) ο επικεφαλής εφαρμογής των μέτρων τάξης, του οποίου με ειδική αναφορά έχουμε ζητήσει τα στοιχεία του ώστε να έχει την πρέπουσα ποινική και πειθαρχική μεταχείριση, απαίτησε να διαβάσει προκήρυξη και ακολούθως να δώσει την άδεια για τη διανομή της, β) Μετά τη νόμιμη άρνηση των διαμαρτυρομένων, αφού δεν είναι δυνατό να διανέμονται προκηρύξεις με «την άδεια της αστυνομίας» διέταξε διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ να σχηματίσουν κλοιό δια του οποίου ώθησαν στο κάτω μέρος της πλατείας τον Μαντά και τον Σπαθόπουλο, όπου τους τσουβάλιασαν στα περιπολικά, ενώ προπηλάκισαν τους παρισταμένους συναδέλφους Σπάθα και Πελεκίδη, γ) στη ΓΑΔΑ η αξιωματικός υπηρεσίας, της οποίας αναζητούμε τα στοιχεία, διέταξε τον Παναγιώτη Μαντά να αποβάλει τα ενδύματά του, κάτι που συνιστά απόπειρα βασανιστηρίων, δ) τέλος, στη ΓΑΔΑ οι αστυνομική φρουρά της εισόδου με διάφορες προφάσεις δεν επέτρεπε την είσοδο ούτε σε εμένα, ούτε στους συναδέλφους, ούτε στον Π. Λαφαζάνη που είχε σπεύσει να συμπαρασταθεί.
Θα ασκηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μηνύσεις κατά των υπευθύνων και αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Δεν τρομοκρατούμαστε από τους γραφικούς τυραννίσκους που με εμμονική μανία μας διώκουν. Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη λαϊκή οργή. Δεν θα επιτρέψουμε να οπισθοδρομήσει η χώρα στην εποχή του Παττακού, ούτε να διολισθήσει στην πολιτική οργάνωση τύπου Ερντογάν. Θα νικήσουμε.
Άρης Κωνσταντάκης: Επισημαίνεται η ενεργοποίηση του ανενεργού τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος το οποίο ήταν η Ειδική Ασφάλεια του Μεταξά και η Κρατική Ασφάλεια του Παπαδόπουλου. Το τμήμα αυτό της Γενικής Ασφάλειας ήταν σε ύπνωση, αναβαθμίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, επαναστελεχώθηκε με προσωπικό, και αναβαθμίστηκαν οι αρμοδιότητές του νομοθετικά και χρησιμοποιείται εργαλειακά για λόγους καταστολής και τρομοκράτησης.
Η σύλληψη είναι ανακριτική πράξη. Δεν δικαιολογείται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η προσαγωγή άνευ αιτίας. Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας επιτρέπει τη σύλληψη, όταν εκκρεμεί ποινή, όταν πρόκειται να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης, που έχει νόμιμα εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές και σε περίπτωση αυτοφώρου αδικήματος. Υπάρχουν στη νομολογία πολλές περιπτώσεις που αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για τέτοιου είδους προσαγωγές.
Η εντολή που έλαβε ο Παναγιώτης Μαντάς να αποβάλει τα ενδύματά του, συνηθίζεται μόνο σε περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι κρύβουν σε οπές του σώματος ναρκωτικές ουσίες και τότε γίνεται και για την προστασία του κρατουμένου, διότι οι συσκευασίες αυτές διαρρηγνύονται και προκύπτει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία και σε καμία άλλη περίπτωση. Η εντολή είναι απόπειρα βασανιστηρίου γιατί συνιστά συστηματική προσβολή της αξιοπρέπειας και μεθοδευμένη ταπεινωτική μεταχείριση. Είναι κακουργηματική πράξη. Τις πράξεις αυτές απαγορεύουν διεθνείς Συνθήκες που έχει κυρώσει νόμιμα η Ελλάδα και έχουν υπερσυνταγματική ισχύ.

[Πηγή: iskra, 03/04/2019]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου