Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν…

Παραμερίζοντας αυτά που μας χωρίζουν…
Ανακοίνωση ΣΠΙΘΑΣ και Μίκη Θεοδωράκη για τις εκλογές

«Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να καταργήσει άμεσα το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του»
«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου. Γι' αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».
Αθήνα, 6.1.2015
Μίκης Θεοδωράκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εμείς η ΣΠΙΘΑ που βγήκαμε στους δρόμους και στις πλατείες, μαζί με άλλα κινήματα αντίστασης, εμείς που είμαστε από τους πρώτους που συνειδητοποιήσαμε σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα μας από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, εμείς που παλέψαμε και παλεύουμε μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας και μαζί με αυτούς, λέμε ΟΧΙ στην σημερινή κυβέρνηση και δη στη Νέα Δημοκρατία, που έχει το θράσος και κατεβαίνει σε εκλογές με το σύνθημα: «Αλήθεια και Ευθύνη» και μας υποβάλλει σε  καυδιανά δίκρανα: «Μνημόνιο για πάντα ή χρεοκοπία».
Αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ολόκληρο το βοθροδεξιό σύστημα αντεπιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις... Κατέβασε εδώ και καιρό το κόμμα «Ποτάμι», και μόλις προχθές το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου… Από τη δημιουργία και μόνο αυτών των μορφωμάτων και μάλιστα το ένα την τελευταία στιγμή, δείχνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Δημιουργεί συνεχώς αναχώματα για να ανακόψει την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων πρέπει να φύγουν και η δύναμη των μνημονιακών κόμματων να εκμηδενιστεί... Βρίσκονται στην εξουσία κόντρα στη θέληση του λαού, στηριζόμενοι στον κρατικό μηχανισμό που οι ίδιο δημιούργησαν και συντήρησαν, τα συστημικά ΜΜΕ που οι ίδιοι ανέδειξαν και τα οικονομικά συμφέροντα που τoστηρίζουν, 70 χρόνια τώρα…
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει καταφέρει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των αντιμνημονιακών κομμάτων και δυνάμεων και να είναι πολύ κοντά στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μας.
Πρώτη φορά κόμμα με αριστερές καταβολές βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας. Όμως, μέσα στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων  είναι αδύνατο να λειτουργήσει μία κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς καταστεί απλός διαχειριστής αυτού του σάπιου κατεστημένου.
Η ΣΠΙΘΑ στις εκλογές αυτές θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση ότι ΤΩΡΑ, προεκλογικά, θα δεσμευθεί ότι ο πρώτος Νόμος που θα φέρει στην Βουλή για ψήφιση, θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων.
«Διότι αν κυβερνήσει χωρίς να έχει καταγγείλει τα Μνημόνια, αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά ότι δέχεται τους όρους των Μνημονίων. Δηλαδή την παραχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Ακεραιότητας. Με δυο λόγια ότι δέχεται να γίνει απλός «διαχειριστής» αυτής της κατάστασης.» (Χθεσινή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη)
Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν υπαρκτές διαφορές.
Εξακολουθούμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για μας είναι να σταθούμε έξω από το σύστημα και ενάντια σ’ αυτό .
Είμαστε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο στην Ιδρυτική του Διακήρυξη έχει ως αρχές την Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση. Η ΣΠΙΘΑ δεν είναι κόμμα, δεν λαμβάνει μέρος στις εκλογές, (ουδέποτε έλαβε) και θα στέκεται πάντα με κριτική και καταγγελτική ματιά απέναντι στην εξουσία.
Ποτέ άλλοτε τόση βρωμιά, ποτέ άλλοτε τόσος συμπυκνωμένος ευτελισμός, ποτέ άλλοτε τόσα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πότε άλλοτε τόσα πολλά ψέματα, που εκστομίζονται με τόση θρασύτητα.
Στο μεταξύ οι λαοί της Ευρώπης, «έχουν πιει το αφιόνι τους και κοιμούνται...». Αυτούς τους λαούς θα τους ξυπνήσουμε. Και θα τους δείξουμε ότι μπορεί ναι, θα μπορούσε υπάρξει μια κοινωνική αριστερά στην κυβέρνηση σε μια χώρα που προσπαθούν τόσα χρόνια να την πατήσουν κάτω και δεν τα κατάφεραν τελικά.
Θα τους καταδείξουμε ότι υπήρχαν πάντα διαφορετικές γνώμες στην ελληνική κοινωνία και ότι ήταν η πλειοψηφία. Ότι οι αγώνες τόσων αγανακτισμένων, τόσων κινημάτων και μετώπων πέντε χρόνια τώρα, δεν θα πάνε χαμένοι.

Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών
ΣΠΙΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1 σχόλιο:

 1. Ο λόγος που ΔΕΝ μπορούμε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, είναι διότι απλώς φοβόμαστε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής, οι πρώην κομμουνιστές που σήμερα δηλώνουν "αριστεροί" (χωρίς να μας εξηγούν τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει αυτό, ενώ "κομμουνιστής" είναι ξεκάθαρο), δεν νιώθουν κανένα δέος αναφορικά με την ιστορική βαρύτητα που κουβαλάει η έννοια, Έλληνας, Ελλάδα, Ελληνισμός, να το πούμε έτσι απλά και γενικά, ελληνικό έθνος.

  Βασική προϋπόθεση για να ψηφίσουμε κάποιον σε αυτές τις εκλογές είναι η αποκλειστική προτεραιότητα και δέσμευση ότι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης που θα προκύψει θα είναι ο σεβασμός, η προστασία και η διαιώνιση των εννοιών αυτών, δηλ. ό,τι σχετίζεται με την Ελλάδα και τους Έλληνες ως ιστορική παράδοση από γενιά σε γενιά, από παππού σε γιό σε εγγονό.

  Το ΣΥΡΙΖΑ μας έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τους σλαβανάκατους ιστοριοκάπηλους εγωπαθείς των Σκοπίων, τους διαχρονικά επιθετικούς και διεθνώς παράνομους τούρκους και τους ανιστόρητα αλυτρωτικούς και αχάριστους αλβανούς. Ένα ελάχιστο έως ανύπαρκτο κομμάτι του κόμματος αυτούς έχει να κάνει με τις ιστορικές καταβολές και ευθύνες που έχουμε εμείς οι κάτοικοι αυτού του αιματοβαμμένου τόπου με την Πατρίδα μας.

  Μπορεί να είναι λογικό ένα κόμμα δέσμιο της διεθνιστικής του ιδεοληψίας να μη ενδιαφέρεται για ο,τιδήποτε το ελληνικό, θα ήταν όμως παράλογο να περιμένετε ΕΜΕΙΣ όσοι τουλάχιστον ακόμα θεωρούμε τους εαυτούς μας συνεχιστές της ελληνικής παράδοσης να απαρνηθούμε με τόσο εκφυλισμένο τρόπο την πίστη μας στην ίδια μας την Φυλή.

  Η μόνη λύση σε αυτές τις εκλογές, είναι η μη ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και καθώς απουσιάζει (συστυχώς) ένα κόμμα που να πληροί τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι το λευκό. Ίσως την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης κάτι να αλλάξει αν η αυτοδυναμία, αντί στα ισχύοντα (απο)κόμματα, πάει στο ΛΕΥΚΟ. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν όσοι απέχουν, ή ρίχνουν άκυρα, ή ψηφίζουν χωρίς πολύ σκέψη, ρίξουν ΛΕΥΚΟ;

  Η μόνη λύση είναι (προς το παρόν) το ΛΕΥΚΟ!

  "Ελλάτε" μαζί μας, η Ελλάδα θα σωθεί μόνον με την ΛΕΥΚΗ σας ψήφο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή