Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πορεία Ελευθερίας για τα είκοσι χρόνια από τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού

Πορεία Ελευθερίας για τα είκοσι χρόνια από τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού
Είκοσι χρόνια από τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, η οποία έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας τους, διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις με την Πορεία Ελευθερίας Μοτοσικλετιστών.
Στην «Πορεία Ελευθερίας» συμμετέχουν 42 άντρες και γυναίκες με 30 μηχανές, ενώ μαζί τους είναι η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, και η αδελφή του Άντρη. Πραγματοποιείται επί είκοσι χρόνια και φέτος ξεκίνησε από το Βερολίνο και την Πύλη του Βραδενβούργου στις 16 Ιουλίου, πέρασε από την Πράγα, την Βουδαπέστη, την Σόφια και το Βελιγράδι, έφτασε στην Ελλάδα, και μετά από στάσεις σε Μακεδονία και Μαγνησία, σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία της έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Στην πορεία μνήμης για τους ήρωες της Κύπρου συμμετέχουν η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, και η αδελφή του, Άντρη.
«Κάθε χρόνο διοργανώνεται μια πορεία με μηχανές σε πόλεις της Κύπρου, προς το Παραλίμνιο όπου γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο των Ισαάκ και Σολωμού. Το σημαντικό είναι ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας των παιδιών, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το οδοιπορικό από το Βερολίνο έως τη Λευκωσία για να μεταφέρουμε το μήνυμα της ελευθερίας και να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ότι η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη, αλλά και για τη θυσία των δύο ηρώων μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικόλας Ιωαννίδης.
«Πριν 20 χρόνια είχε ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο από το Βερολίνο και πάλι. Οι μοτοσικλετιστές ήθελαν να δείξουν ότι ενώ μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυτό δεν μπορούσε να γίνει και ακόμη δεν μπορεί να γίνει στην Κύπρο. Το Βερολίνο είναι ένα σύμβολο, διότι ήταν μια πόλη διαιρεμένη η οποία ενώθηκε, ένα σύμβολο για την ημικατεχόμενη Λευκωσία, την τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν στην Κύπρο στις 30 Ιουλίου όπου «θα κλείσουμε συμβολικά κάποια οδοφράγματα για να δείξουμε ότι παρότι μπορεί κανείς να περάσει τα οδοφράγματα και να πάει στις κατεχόμενες περιοχές, εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ελευθερία κίνησης, καθώς για να πάμε να δούμε τα σπίτια των γονέων και των παπούδων μας πρέπει να δείξουμε διαβατήριο και ταυτότητα», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Φωτεινή Γιαννούλη, AΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
Πηγή: Mignatiou.com, 23/07/2016]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου