Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Oliver Stone: Το Pokemon Go νέο βήμα προς τον Οργουελικό Ολοκληρωτισμό

Oliver Stone: Το Pokemon Go νέο βήμα προς τον Οργουελικό Ολοκληρωτισμό
Σύμφωνα με τον γνωστό σκηνοθέτη Oliver Stone, το Pokemon Go είναι ένα ακόμη στάδιο προς τον ολοκληρωτισμό και τον “καπιταλισμό της επιτήρησης”.
Αποτελεί ένα εργαλείο συγκέντρωσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σχετικά με τους χρήστες του και ένα βήμα προς την “κοινωνία των ρομπότ”.
Ο σκηνοθέτης των ταινιών Platoon, Wall Street και JFK παρεβρέθηκε στο φετινό Comic-Con, μια διοργάνωση αφιερωμένη στα κόμικς και την μαζική κουλτούρα που γίνεται κάθε χρόνο στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, για να συζητήσει την νέα ταινία του, Snowden. Με αφορμή το θέμα της ταινίας, το πάνελ στο οποίο συμμετείχε συζήτησε για την NSA, την online προστασία των προσωπικών δεδομένων και την κυβέρνηση επιτήρησης. Μια ερώτηση από το κοινό έδωσε την ευκαιρία στον Όλιβερ Στόουν να επιτεθεί κατά του τελευταίου φαινομένου, που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις: του Pokemon Go.
Είναι ένα νέο επίπεδο εισβολής”, δήλωσε ο Stone για το παιχνίδι. “Κανείς δεν έχει ξαναδεί στην παγκόσμια ιστορία κάτι σαν το Google, ποτέ. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση όλων των εποχών και έχουν επενδύσει τεράστια ποσά σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση, που είναι η συγκέντρωση δεδομένων. Συλλέγουν πληροφορίες από κάθε άτομο συνεχώς και παντού για το τι αγοράζει, τι του αρέσει και, πάνω απ' όλα, για την συμπεριφορά του”.
[Πηγή: CBS News, Oliver Stone: Pokemon Go is “totalitarianism” / Vigilant Citizen, 22/07/2016]

Όλο το αγγλικό κείμενο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου