Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Απομονώνεται ο Ερντογάν

Απομονώνεται ο Ερντογάν
Μέλη της αρμενικής κοινότητας της Γερμανίας κρατούν πικέττες με τις οποίες ευχαριστούν την γερμανική βουλή για το ψήφισμα αναγνώρισης της σφαγής των Αρμενίων το 1915 από τις Οθωμανικές δυνάμεις ως “γενοκτονίας”.
To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία!
Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 91%, δεν θεωρεί την Τουρκία του Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD, έναντι 79% τον Απρίλιο. Πάντως το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.
Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Το ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε χθες η γερμανική Βουλή τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο. Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.
Τελετή μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν. Πηγή Photo


ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

[Πηγή: http://mignatiou.com, 04/06/2016]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου