Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Συγκλονιστική δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: “Εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση”!

Συγκλονιστική δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: “Εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση”!
O μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης μιλά σε εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 90 χρόνια του μεγάλου δημιουργού, στο θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
Αν μπορούσα, θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ...
Αν ο Μίκης Θεοδωράκης μπορούσε σήμερα να περπατήσει, τότε θα έπαιρνε ένα καλάσνικοφ και θα κατέβαινε στις πλατείες γιατί «εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση».
Τα παραπάνω ανέφερε ο ίδιος ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, μιλώντας το Σάββατο από την πατρίδα του, τα Χανιά, εκεί όπου ταξίδεψε και τιμήθηκε από τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Στην ομιλία που έδωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε προς τιμήν του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από την Κρήτη, για τα τραγούδια του, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Αφού επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένου, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση».
Και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε: τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του. 

[Πηγή: Mignatiou.com, 05/06/2016]

1 σχόλιο:

  1. Κατηγορούν για την κρίση που βιώνουμε τον λαό, αλλά ποτέ οι λαοί δεν ευθύνονται, γιατί ο άνθρωπος ζει κατ επιταγή της φύσεως ελεύθερος. Οι κρίσεις οφείλονται στις ηγεσίες των λαών και την κακή διαχείριση που θέλουν τους λαούς ελεγχόμενους και ανελεύθερους . Είναι τα αίτια που ισοπεδώνουν και αφανίζουν την Πατρίδα μας. Ο ποιητής Θεόδωρος Δάλμαρης μας ξυπνάει με το ποίημά του Ύμνος προς την Ελευθερία « οι λαοί της γης αδέλφια, οι νεκροί και ζωντανοί, συντονίστε Νου και βήμα , μύρια βήματα μαζί ,θα γκρεμίσουν το γιοφύρι, πριν προφθάσει το θεριό, να περάσει και αφανίσει, φύση και πολιτισμό .Ίτε έθνη εγερθείτε, δεν σας πρέπει η σκλαβιά, είστε αδέρφια ενωθείτε, θέλει τόλμη η λευτεριά » Γενικότερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία άβυσσο Ηθικών κρίσεων και κρίσεων Συνειδήσεων. Για τον Έλληνα υπάρχει πάντα η ελπίδα να ξαναγεννηθεί και να δημιουργήσει όσο και αν οδεύει επί χιλιετίες, αυτόν τον ανηφορικό και χωρίς τέλος δρόμο, κουβαλώντας τον σταυρό του Ανθρώπου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή